Hvaljen Isus i Marija i sv. Josip!

Donosimo vam najnoviju video kolumnu u kojoj nam Anton Matić, otac sedmero djece, progovara o svojoj svakodnevici kao katolički muškarac i otac. S nama je prije svega podijelio to da je sa svojom suprugom krenuo u brak podosta mlad, ali s povjerenjem u Boga. Pritom je naglasio kako je u brak krenuo ne samo od nule, ‘nego i s minusima’, što se u današnje vrijeme smatra čudnim i neprihvatljivim, no to ga uopće nije pokolebalo. Štoviše, sa svakim sljedećim djetetom došao im je i blagoslov.

Spomenuo je i to kako svoju snagu crpi iz svakodnevne molitve iz sv. mise. Kako je rekao: ‘Ako mogu primiti Isusa danas, zašto bih to propustio.’ Međutim, ne samo on, nego i cijela obitelj moli svakog dana, što je za njega velika radost.

Što još stvara radost ovom uzornom katoličkom muškarcu i ocu, pogledajte sami u video kolumni:

#IvanDominikIličić #TeologijaMuževnosti #muževnibudite

Prethodni članakTribina ‘Pad Vukovara – neispričana priča’
Sljedeći članakZavršni događaj inicijative ’40 dana za život’
Ivan Dominik Iličić rođen je 24. travnja 1985. godine u Slavonskom Brodu od oca Dragana i majke Željke rođ. Ivezić. Djetinjstvo je proveo u Županji i Vinkovcima, gdje pohađa i završava opću gimnaziju Matije Antuna Reljkovića. Nakon gimnazije upisuje i završava studij farmacije na Farmaceutsko - biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga stupa u dominikanski red u kojem polaže prve zavjete 20. kolovoza 2011. godine, a svečane zavjete 8. kolovoza 2015., nakon čega postaje punopravni član Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije. Za đakona je zaređen polaganjem ruku kardinala Josipa Bozanića u zagrebačkoj prvostolnici 8. listopada 2016., a za svećenika polaganjem ruku pomoćnog zagrebačkog biskupa Mije Gorskog 18. listopada 2017. u samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice svete Krunice na Ravnicama u Zagrebu. Studij teologije završava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno služi u dominikanskom samostanu svetog Jeronima u Rijeci, gdje vrši službu studentskog kapelana i medijskog djelatnika u Riječkoj nadbiskupiji.