„Iscjeljenje očeva srca‟ – program za iscjeljenje rana pobačaja kod muškaraca

Udruga „Hrvatska za Život‟ je na poticaj pater Marka Glogovića (pokretača apostolata za život udruge „Betlehem‟) pokrenula program „Iscjeljenje očeva srca‟.

Iscjeljenje očeva srca‟ program je za iscjeljenje rana uzrokovanih postabortivnim sindromom koji nastaje nakon iskustva spontanoga ili izabranoga pobačaja. Kao i kod žena, osjećaj je bespomoćnosti i boli. Nose teški križ koji sami ne mogu nositi.

Muškarci koji pate od traume nakon pobačaja vlastita djeteta često se ne razumije i kao da nemaju pravo pokazati svoje osjećaje. U sebi osjećaju kako ih nešto ubija, ali ne mogu identificirati neprijatelja. Među osjećajima koji se pojavljuju su strah, tjeskoba, bijes, krivnja, tuga i depresija.

Program „Iscjeljenje očeva srca‟ organizira se u obliku duhovnih vježbi u trajanju od 3 dana. Provodi se u manjim grupama, gdje očevi koriste zadane materijale i prolaze kroz različite teme i biblijske tekstove te dolaze do mira, utjehe i olakšanja. Važan dio programa su sveta ispovijed i misa.

Ove će se godine program održati u Vukovaru 9. – 12. lipnja 2022. Prijave su moguće do 31. svibnja (ili do popunjavanja mjesta) putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/3O2zAuQ.

E-mail adresa na koju se muškarci mogu javiti te dodatno informirati o samom održavanju programa: iscjeljenje.oceva.srca@gmail.com.

Broj mobitela za kontakt: +385 95 833 7775.

Foto: Unsplash