U sklopu inicijative ”Zašto ne psujem?” koju provodimo ovog Došašća, a u kojoj pojedinci s nama dijele svoje razloge zašto ne psuju, želimo potaknuti sve da mole za one koji se ne znaju oduprijeti (bogo)psovci i da ih predaju zagovoru svih svetih, a osobito naše nebeske Majke Marije. To mogu učiniti i ovom molitvom.

Svemogući vječni i milosrdni Bože, hvala Ti za Tvoga Sina, Isusa Krista, koji je došao k nama i podnio gorku muku za naše spasenje. On je za nas sve umro i uskrsnuo da bi svi vječno živjeli.

Po moćnom zagovoru naše nebeske Majke – Kraljice Mira – molimo Te za obraćenje svih psovača koji Te teško vrijeđaju i tako svojim grijesima donose prokletstvo sebi i svome narodu.

Ponizno Te molimo, rasvijetli ih snagom svoga Duha da spoznaju svoj grijeh i da ne traže ispriku, nego se iskreno pokaju i od Tebe oproštenje potraže. Daruj im milost da Tebe, svoga Boga, iskuse kao ljubav i da se snagom Tvoje milosti i svim svojim silama bore protiv đavolskoga govora – bogopsovke.

Srce Isusovo, obrati i spasi sve psovače. Duše Boga živoga, dođi u vatri svoje ljubavi, u sili svoje prisutnosti i mojemu narodu podari mir i radost, sreću i spas! Neka tako bude! Amen.

 

Foto: Pixabay