Udruga ‘Vigilare’ pokrenula je peticiju kojoj je cilj zaustaviti prikazivanje filma ‘Janina dugina obitelj’, čije je emitiranje planirano za sutra, 2. svibnja, u 11.50 h, na HTV-u 3.

Film je najavljen kao ‘dokumentarni film za djecu’, a u njemu je prikazana svakodnevnica jedne 12-godišnje djevojčice iz rastavljene obitelji koja jedan tjedan živi sa svojim ocem i bratom, a drugi tjedan sa svojom majkom i njenom djevojkom.

U samom filmu nema nikakve tuge zbog ovakve obiteljske situacije. Naprotiv. Sama protagonistica u jednom trenutku izjavljuje kako je sretna u ovoj obitelji i kako je ne bi željela ni za što mijenjati.

Premda film traje samo 15 minuta, u tom kratkom vremenu on zorno prikazuje katastrofičnost i neurednost same situacije. U pojedinim su segmentima čak prikazane i eksplicitne scene ljubljenja dviju žena, Janine majke i njene djevojke.

Kolike posljedice takva ‘obitelj’ ostavlja na samu Jane i njenu okolinu može se razabrati iz pojedinih scena u kojima kaže kako nije sigurna hoće li se jednog dana zaljubiti u dečka ili u neku djevojku, na što njezina prijateljica, pod vidnim utjecajem Jane i njezine dugine obitelji, isto zaključuje.

Kraj i sam vrhunac filma su scene u kojima Jane u jednoj sceni hrabro korača sa svoje dvije majke u gay paradi, a u drugoj i završnoj svira klavir u crkvi pred svojim prijateljima i cijelom svojom obitelji, kako onoj duginoj tako i onoj neduginoj. Svakome je ovdje jasno da ovo nije slučajnost, nego da su ovo pomno isplanirane i odbrane scene.

Neki bi možda rekli da je to bezopasan filmić i samo isječak iz svakodnevnice jedne drugačije obitelji koju, kao, takvu, trebamo prihvatiti, no prava je istina da je ovo trojanski konj koji se preko Hrvatske televizije, koja se financira našim novcem, želi ubaciti u naše obitelji i sustavno uništiti najosnovniju stanicu društva, a to je obitelj koju čine otac i majka.

Stoga potpišite ovu peticiju koju je pokrenula udruga ‘Vigilare’ i recite decidirano ‘NE’ medijskoj homo-propagandi, a svojoj djeci ne dopustite da pogledaju nešto što može ostaviti dugoročne posljedice na njihov razvoj:

Peticija – Stop homo-propagandi državne televizije

Vi, muškarci, ste osobito pozvani da kao glave obitelji čuvate vaše obitelji i vašu djecu od nametanja ovakve ideologije.