‘Slatkice’ (fran. Mignonnes) francuska je drama iz 2020. koju je režirala Maimonua Doucouré, koja je napisala i sam scenarij za film. Radnja filma vrti se o oko 11-godišnje djevojčice Amy, muslimanke iz Senegala, koja se, iako odrasla u tradicionalnoj i konzervativnoj obitelji, želi sa svojim maloljetnim prijateljicama baviti tzv. twerkom, tj. lascivnim plesom u oskudnoj odjeći.

Film je već imao svoju pretpremijeru na Sundance Film Festivalu 23. siječnja, na kojem je Doucouré dobila nagradu za najbolju redateljicu. Premijera samog filma najavljena je za 9. rujna 2020. i prvotno će se prikazati na Netflixu. Međutim, sama najava filma koja je izašla 18. kolovoza podigla je veliku viralnu prašinu. I to zasluženo.

O samom filmu i o samom vremenu nastanka filma nije potrebno puno govoriti. I više je nego jasno da je izvorna namjera filma hiperseksualizacija djece i postupna promocija pedofilije, promovirajući obje stvarnosti kao normalne putem mainstream medija i filmske umjetnosti. Film vjerno odražava današnje stanje čovječanstva i moralni kompas koji samo što se nije izgubio.

Zanimljiva je činjenica da mala 11-godišnja Amy odrasta u imigrantskoj obitelji u Parizu sa svojom majkom, koja se sama brine za nju i njezinu mlađu braću, dok čitava obitelj čeka da im se u Parizu pridruži i njihov otac koji je trenutno u Senegalu. Ovakvo stanje vjerno odražava i današnju obitelj koja se rastače jer u njoj nije (fizički) prisutan otac, zbog čega se djeca odlučuju na životne izbore na koje su ih potakli utjecajni liberalni mediji.

Kako biste sami stekli dojam o navedenom filmu, pogledajte njegovu najavu, ali i pripremite svoj želudac za još više takvih filmova u bliskoj budućnosti.