STRAŽA SV. JOSIPA Muškarci u obrani žena i nerođene djece

Zabok je poznat kao jedan od gradova inicijative „40 dana za život”, u kojem su vjernici u velikoj mjeri uključeni u molitvu pred njihovim Domom zdravlja. Vjernici iz mnogih zagorskih župa tako dolaze svakog dana moliti da se svaki začeti život rodi, kako u njihovom gradu, tako i u čitavoj Lijepoj Našoj.

Međutim, u posljednjih nekoliko godina osobito su se u molitvu za nerođeni život uključili muškarci, moleći u svome posebnom terminu svake srijede u sklopu takozvane Straže sv. Josipa, na opće oduševljenje molitelja ljepšeg spola.

U nastavku donosimo dojmove nekih od sudionika Straže sv. Josipa:

„Prvi put sam sudjelovao u Straži svetog Josipa. Bilo je zaista jedno posebno iskustvo moliti s ostalim muževima i mladićima krunicu sv. Josipa. Sveti Josipe, moli za nas!”

„Kao jedan od molitelja u jesenskoj kampanji Inicijative, odvažio sam se i nekoliko puta došao moliti i srijedom u terminu 17.00-19.00 h u Straži sv. Josipa koja je zamišljena kao molitva samo muškaraca, po uzoru na sv. Josipa, i tako biti potpora majkama i obiteljima u obrani nerođenih! Većina nas koji smo dolazili na molitvu međusobno se ne poznajemo te stoga postoji ta određena doza normalne nelagode ili suzdržanosti. Stoga na početku treba ”razbiti” taj neugodni grč, a to se najbolje postiže počinjanjem molitve, te isti, postupno nestaje kako napreduje molitva!

Hvala Bogu, vjernici smo i znamo moliti te se kroz molitvu uskoro pronalazi zajednički jezik. Spoznaja da smo svi braća u Kristu te da smo se dobrovoljno odazvali na molitvu kao na mali čin odricanja, učvršćuje nas u jedinstvu i pronalaženju zajedničkog jezika! Svima nam je zajednička ”nit vodilja” da kroz molitveno bdijenje šaljemo poruku da smo za život i zaštitu istoga od samoga začeća! Nadam se i želim da se i u sljedećoj godini okupimo opet i u još većem broju ne samo srijedom na Straži sv. Josipa, već i u ostale dane, kako bismo bili potpora našim dragim bakicama i ženama koje su najgorljivije i najčešće moliteljice tijekom kampanje! Božji blagoslov i hvala svima koji su se odazvali ove jeseni na molitvu!”

„Molitva muškaraca ne bi trebala biti tako začuđujuća kao što, nažalost, u našoj sredini za sad je, jer imamo savršen primjer svetog Josipa. Stajališta sam da svaki pravi muškarac u obitelji treba biti vođa i primjer molitve. Ja sam kroz život imao tu sreću da sam uz majku, bake i dvije časne sestre koje su mi tete imao pravi primjer molitve i po muškoj strani obitelji. Zato potičem sve muškarce da se prime krunice i na taj način daju sebe svojoj djeci i bližnjima u najboljem svjetlu. Božji vam blagoslov!”

FOTO: FB stranica 40 dana za život – Zabok