SVJEDOČANSTVO VJERE Jim Caviezel: ‘Ako želite biti kršćani, budite spremni na sve!’

Jim Caviezel (1968.) američki je glumac koji se proslavio svojom ulogom Isusa Krista u filmu „Pasija” iz 2004. godine redatelja Mela Gibsona.

U ovome svjedočanstvu opisao je kako je dobio ulogu koja mu je promijenila život i kako je izgledalo samo snimanje filma. Zanimljivo je da je ulogu prihvatio kad je imao 33 godine i da su inicijali njegova imena i prezimena jednaki inicijalima Isusa Krista na engleskom.

Sama uloga Isusa Krista, kako priznaje, nije bila jednostavna. Snimajući film Jim je iščašio rame, imao upalu pluća, udario ga je grom, a po završetku snimanja morao je na operaciju srca. Osjetio je prisutnost zla na setu, ali prije svega i Božju prisutnost.

„Svi žele uskrsnuće, ali nitko ne želi patnju. Ali možeš li dobiti zlatnu medalju bez patnje?”, objasnio je Jim Caviezel svoj napor na setu, koji je umnogome nalikovao na napor koji je Isus podnio na Kalvariji.

U svome svjedočanstvu dotaknuo se i toga koliko je izazovno biti kršćanin danas, ali i koliko je blagoslovljeno. „Ako želite biti kršćani, budite spremni na sve”, istaknuo je Jim Caviezel.

U nastavku pogledajte snimku čitavog svjedočanstva s hrvatskim titlovima: