„Ti si sin moj, ljubljeni‟ – molitve za muškarce

„Ti si Sin moj, Ljubljeni‟ (Lk 3, 22) poznate su riječi nebeskog Oca koje On upućuje svome Sinu, a koje se više puta spominju u Svetom pismu. No On te riječi ne upućuje samo svome Sinu, nego i svoj svojoj djeci, svima nama. I čini se da te riječi nikad nisu bile važnije i potrebnije.

U današnje vrijeme vlada velika kriza muževnosti zbog krize očinstva i velika kriza očinstva zbog krize muževnosti. To je jedan veliki začarani krug koji je rezultat nedostatka muških uzora i stabilnih očinskih figura, što pak za posljedicu ima veliku krizu identiteta, obitelji, društva i, na kraju, vjere.

Sve više djece i mladih tako odrasta bez pouzdanih muških oslonaca koji bi ih odgajali, usmjeravali u njihovim životnim odabirima, upućivali u istine vjere. Sve više djece i mladih odrasta bez očeva koji će im reći upravo ove riječi: „Ti si sin moj, ljubljeni.‟ Osobe koje tako odrastaju bez očinske ljubavi teško mogu povjerovati da ih njihov nebeski Otac ljubi.

Iz tog smo razloga početkom ove godine započeli s istoimenim projektom s kojim ćemo svakog dana u godini objavljivati molitve za muškarce koje će ih poticati na još dublji odnos s nebeskim Ocem i u konačnici na rast u vjeri. Svaka će molitva tako sadržavati jedan citat koji se ukratko razmatra i kratku molitvu, a sve će biti usmjereno na produbljivanje odnosa s Bogom i spoznaju da nas Otac uistinu ljubi i brine za nas.

Nadamo se da će upravo po tim molitvama svaki muškarac jednog dana moći reći „Abba! Oče!‟ (Gal 4, 6) i prigrliti svoj identitet djeteta Božjeg – djeteta koje je On oduvijek želio, oduvijek ljubio i za koje On ima svoj najbolji mogući plan.

 

Molitvama je moguće pristupiti pod rubrikom „Molitva dana‟.

 

#TiSiSinMojLjubljeni #muževnibudite