Mnogi od nas upoznati su s pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu i Prečistom Srcu Marijinu, no rijetki znaju za pobožnost Prečistom Srcu Josipovu.

Presveto Srce Isusovo objavilo se 16. lipnja 1675. u Paray le Monialu u Francuskoj  redovnici Mariji Margareti Alacoque davši joj nalog za uvođenje blagdana Srca Isusova u Crkvu i obećanja onima koji štuju Njegovo Srce.

U Fatimi, u Portugalu, Majka Božja ukazala se 1917. godine djeci i potakla na štovanje njezina Prečista Srca davši svoja obećana za štovatelje njezina Srca.

Sveti Josip se ukazuje i otkriva svoje Srce s pozivom na štovanje koncem dvadesetog stoljeća, 1998. godine, preko dvadesetogodišnjeg studenta Edsona Glaubera, dok je studirao u velegradu Manausu, najvećem gradu brazilske sjeverne pokrajine Amazonije.

Sv. Josip po prvi se put ukazao Edsonu Glauberu 1. ožujka 1998. u Manausu i nastavio mu se ukazivati svakog dana sve do 10. ožujka. U nastavku donosimo zapis jednog od ukazanja, u kojem sv. Josip poziva na utjecanje njemu osobito na prvu srijedu u mjesecu.

Dana 4. ožujka 1998., u 21.10 h, sv. Josip došao je obučen u plašt boje vina i zelenu tuniku. U desnoj ruci držao je štap i pokazao na svoje čisto Srce iz kojega je izlazila intenzivna svjetlost. Rekao je Edsonu sljedeće:

„Voljeni moj sine, danas je prva srijeda u mjesecu. Svake prve srijede u mjesecu, moje čisto Srce izlijeva brojne milosti onima koji se meni utječu. Tih prvih srijeda u mjesecu ljudi ne dobivaju male milosti, već bujicu nevjerojatnih milosti. Sve blagoslove, sve vrline i svu ljubav koju sam dobio od svoga Sina Isusa Krista i svoje Supruge, Blažene Djevice Marije, dok su još živjeli sa mnom na ovom svijetu, kao i sve milosti koje dobivam u slavi raja, podijelit ću s onima koji me počaste i oslanjaju se na mene.

Voljeni moj sine, kakvu veliku čast i dostojanstvo sam primio od nebeskog Oca. Moje Srce je likovalo od radosti. Nebeski Otac imenovao me svojim zamjenikom na ovome svijetu da se brinem o Njegovu božanskom i ljubljenom Sinu Isusu Kristu. Moje Srce je bilo iznenađeno tolikim dostojanstvom da sam se osjećao nesposobnim i nedostojnim za tako veliku milost, ali sam sve stavio u ruke Bogu, kao Njegov sluga. Bio sam spreman izvršiti Njegovu svetu volju.

Zamisli voljeni moj sine, kakvu sam sreću osjećao u svom srcu. Sin Svevišnjega je stavljen meni na brigu i svim ljudima je poznat kao moj zakoniti sin. U očima svijeta, to je bilo nemoguće, ali za Boga je sve moguće, kada On to tako želi.

Zbog te velike milosti i radosti koju je Bog udijelio mome Srcu po svojoj velikoj misteriji, obećavam da ću se kod Njega zauzeti za sve one koji dođu k meni štujući ovo moje Srce. Dat ću im milost da razriješe najteže probleme i hitne potrebe koje se ljudima čine nemoguće, ali će postati moguće, jer ću se ja založiti kod Boga za njih.

Odobrit ću milosti moga Srca svim grješnicima da se mogu preobratiti. Moje Srce šalje svoje zrake ljubavi na cijelu Svetu Crkvu, a posebno namjesniku moga Sina Isusa Krista, Papi Ivanu Pavlu II. Nitko nema tako poseban pristup mome Srcu kao on. Ja sam Svetom Ocu kao otac i zaštitnik, jer se utječe mome Srcu i zagovoru.

Dajem ti svoj blagoslov: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.“

 

Preuzeto iz knjižice: Prečistog Srca Josipova ukazanja i poruke

Foto: Pintakasi/Pinterest