U petak, 17. siječnja, u sklopu Studentskog pastorala u Rijeci, održano je svjedočanstvo repera Ante Casha i susret s čitavom ekipom iz Božanstvene komedije. Kako je bilo, pogledajte u poveznici.

U samom je videu Ante Cash podijelio svoje svjedočanstvo s okupljenim studentima, istaknuvši kako je izgledao njegov život prije obraćenja, a kako on izgleda danas. Prije je svima govorio kako je vjernik jer je odrastao u tradicionalnoj katoličkoj obitelji, no on to zapravo nije bio. Toga je postao sve više svjestan kako je djelovao na glazbenoj sceni. Kako kaže, to je sve bila jedna velika ispraznost, a pogonio ju je njegov vlastiti ego.

Naglasio je kako većina glazbenika svoju ljubav prema glazbi zamijene egom koji ih tjera na uspjeh pod svaku cijenu, a da pritom ne vide ono što je najvažnije. Njemu su se samom po tome pitanju otvorile oči nakon obraćenja pa danas više nije zainteresiran, kako kaže, svojom glazbom do jutra zabavljati polupijane budale, dok su doma njegova djeca i žena sami. Shvatio je da je najveće blago upravo obitelj i da bi ona trebala biti ispred karijere. Njega se na sceni može lako zamijeniti, ali kod kuće vrlo teško.

Riječkim je studentima posvjedočio kakav izgleda njegov sakramentalni život. Svakodnevna molitva krunice i sv. misa, ispovijed svaka dva tjedna, redovito čitanje Božje Riječi i duhovnoga štiva postali su nešto bez čega danas jednostavno ne može. Istaknuo je kako su upravo to tradicionalne vrijednosti koje su bezvremenske i kojih bi se svaki katolik trebao držati bez obzira na tuđe mišljenje. Rekao je kako ga je Gospodin oslobodio ljudskih obzira.

Osim Ante, okupljenima su ukratko posvjedočili i ostali članovi ekipe Božanstvene komedije, predočivši im kako izgleda njihova priprema i rad na svakoj njihovoj emisiji te s kakvim se sve izazovima susreću.