VIDEO Svjedočanstvo predbračne čistoće

Može li se danas živjeti u predbračnoj čistoći? Na koji način je živjeti i što je potrebno jednom mladiću i/li djevojci da može sačuvati svoje dostojanstvo u vezi i samačkom životu? Postoje li uopće ljudi koji žive predbračnu čistoću?

U sklopu projekta „Prava ljubav čeka”, koji provodi Josip Matezović, mladi vjeroučitelj iz Vinkovaca, održano je svjedočanstvo mladoga bračnog para, Marije Magdalene i Milana, koji su posvjedočili o svojem življenju predbračne čistoće.

„Kad ste u takvoj vezi, bez dodira, što drugo imate? Imate jedno drugo i možete cijelo vrijeme razgovarati. Znači, naša veza od tri mjeseca možda je bila kvalitetnija od nekih koje traju godinama. Zašto? Mi kad smo se susreli, išli smo na mise, molili smo skupa, za naš brak i našu budućnost, jer mi nismo bili kao da imamo 16, 17 godina. Bili smo odrasli, zreli ljudi”, kazala je u svjedočanstvu Marija Magdalena, naglasivši kako je veza od tri mjeseca bila dovoljna da kvalitetno upoznaju jedno drugo i da se odluče za brak.

Na svjedočanstvo svoje supruge nadovezao se i Milan, naglasivši kako je nakon obraćenja shvatio da ne želi više neku prolaznu vezu, nego ozbiljnu vezu koja će voditi do braka, a u kojoj će na prvome mjestu biti Bog. Nakon nekoliko pokušaja stupanja u kršćansku vezu, Bog ga je spojio s Marijom Magdalenom, s kojom je, nakon prakticiranja predbračne čistoće, danas u braku u kojem se njeguju prave kršćanske vrijednosti. „Ja sam dotaknuo dno, a Bog me je podignuo. Sada tu stojim pred vama da vam mogu posvjedočiti da to nisam ja, da to nije moja snaga, nego Njegova milost”, zaključio je Milan.

Njihovo svjedočanstvo može ovdje pogledati u cijelosti:

Projekta „Prava ljubav čeka” govori o ljepoti i blagoslovu života u predbračnoj čistoći. Sastavljen je od tri predavanja na temu predbračne čistoće i teologije tijela te individualne radionice. Moguće je dogovoriti gostovanje programa na tvojoj župi. Za više detalja i dogovor oko termina posjeti: https://www.facebook.com/pravaljubavceka https://www.instagram.com/pravaljubav… ili na mail adresi: pravaljubavceka@gmail.co

Foto: Unsplash