Vjeruješ li? (Do You Believe?) kršćanska je drama iz 2015. godine koju je režirao Jon Gunn (The Case for Christ), a čiji su scenaristi Chuck Konzelman i Cary Solomon (Bog nije mrtav, Neplanirano). U filmu, između ostalog, glume višestruko nagrađivani glumci Ted McGinley, Mira Sorvino, Sean Astin, Lee Majors, Cybill Shepherd itd.

Vjeruješ li? iznimno je rijedak primjer kršćanskog omnibusa, filma u kojem se nalazi više zasebnih, ali međusobno povezanih, priča i likova, što možemo vidjeti na kraju samog filma: pastora (Ted McGinley) kojeg inspirira misteriozni ulični propovjednik (Delroy Lindo) koji ulicama grada Detroita nosi ogroman drveni križ, odbjeglu trudnu tinejdžericu (Madison Pettis), crkvenog podvornika (Brian Bosworth) koji u svoj stan prima beskućnicu (Mira Sorvino) i njezinu kćer (Mackenzie Moss), medicinskog tehničara (Liam Matthews) i njegovu suprugu (Valerie Dominguez) čiji brat (Joseph Julian Soria), koji boluje od PTSP-a, prenoći kod njih, suicidalnu mladu ženu (Alexa PenaVega), ciničnog liječnika (Sean Astin), ostarjeli bračni par (Lee Majors i Cybil Shepherd) koji se oporavlja od smrti njihove kćeri, i kriminalca (Shwayze) koji se kaje nakon počinjene pljačke.

Premda naizgled nepovezane, sve su ove priče zasebne niti koje scenaristi spretno tkaju tijekom čitava filma, samo da bi nam na kraju filma poklonili predivnu tapiseriju na kojoj se nalazi križ, koji je zapravo zajednički nazivnik svih gore međusobno isprepletenih priča. Sva je snaga u Isusovu križu i to je poruka koju shvaćaju svi likovi, a pogotovo gledatelji. Postavlja se samo pitanje na koje svatko ponaosob mora odgovoriti: ”Vjeruješ li to?” Ako vjeruješ, što ćeš učiniti u vezi s tim?

Film Vjeruješ li? zbog svojih je potresnih priča i zajedničke duboke poruke polučio velik uspjeh u kinima i dotaknuo mnoge vjernike, ali i one koji su dotad imali određene sumnje u Boga. Odličan je obiteljski film koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Pogledajte njegovu kino najavu: