Žarka molitva sv. Mihaelu Arkanđelu

Sveti Arkanđele Mihaele, molim te dođi i pomozi mi. Stoj kraj mene u borbi protiv svakog zla i napadaja sotone. Budi ti moja zaštita i obrana. Bog Otac u nebu zabranio sotoni i svim demonima da mi škode.

Zato te molim u ime Isusovo, koji je rekao: ‘Što god zaištete u moje ime Oca, dat će vam se…’ Ti, Kneže nebeske vojske, vjerni slugo Božji, vjerni slugo Marijin, u ime Isusovo, u ime Marijino, molim te, učini me nevidljivim, neopipljivim, neozljedivim za sve nevidljive i vidljive neprijatelje da mi ništa ne mogu škoditi, ni duši, ni duhu, ni tijelu.

Sveži sotonu i sve ostale zle duhove da ne mogu ništa protiv mene poduzeti, u nikakvoj mi prilici naškoditi, da su prema meni kao onesviješteni, kao gluhi, kao slijepi, da ništa ne vide, ništa ne čuju, ništa ne smiju odnositi. Tebi predajem sve svoje neprijatelje… (ovdje nabroji svoje neprijatelje). Ti, Kneže nebeske vojske, sotonu i ostale zle duhove, koji svijetom lutaju i obilaze na propast duša, s Božjom moći u pakao strovali.

Kroz Bezgrešnu Djevicu i Majku Božju Mariju.

Kroz njezino Bezgrešno Začeće.
Kroz njezino Bezgrešno Začeće.
Kroz njezino Bezgrešno Začeće.

O, sveti Mihaele Arkanđele, probodi svojim mačem sva okorjela srca da se u njima nastane Presveta Srca Isusa i Marije. Amen!