Nakon valentinovske teme, slijedi jedna malo manje ugodnog predznaka, ali svakako jednako korisna. Riječ je, naravno, o prekidima.

Jeste li se ikada iskusili nezadovoljstvo zbog toga kako vas partner tretira? Jedva izlazite na kraj s ponižavanjima, ljubomorom i bezrazložnim ispadima? Promijeniti osobnost partnera zasigurno ne možete, pa je svakako razboritija opcija skupiti snage i hrabrosti te reći “Ćao!” odnosu koji je toksičan i guši vas, što nije uvijek lako.

Naravno, ne krije se uvijek razlog za prekid veze u manama i greškama druge osobe. Važno je osvijestiti da postoje i situacije kada je prividno sve u redu, partner je dobra osoba i lijepo vas tretira, međutim vaša nutrina vam vrišti “To nije to!”.

Kako okončati odnos uvažavajući pritom drugu osobu za koju znate da zaslužuje sve najdivnije, ali da joj to vi ne možete ponuditi jer vaše srce čezne za nečim drugim? Kako ponuditi legitimnije objašnjenje za razlaz od onoga klišejnog “Nije u tebi problem, nego u meni”? Stani na kraj kukavičkim zavlačenjima i suoči se sa situacijom.

O ovoj delikatnoj temi progovara psihologinja Ivanom Maršić, stručnjakinja za ovo područje, u još jednom zanimljivom podcastu tima 2=1. Pogledajte!

Foto: Pixabay