Slično kao i druga misijska djela, tako i Družba misionara Krvi Kristove ima vlastiti “Krug vječnih svetih misa”. Papa Lav XIII. blagoslovio je ovu inicijativu 1886. godine kako bi dao poticaj za podupiranje misijskih djela Crkve.

Zašto Krug vječnih svetih misa?

Budući da katkad nemamo priliku da u vlastitoj župi dobijemo osobnu misnu nakanu, Misionari Krvi Kristove ustanovili su Krug vječnih svetih misa. On se temelji na tome da Misionari svake godine u različitim mjestima na svijetu slave 4000 svetih misa na određenu nakanu, čineći to iz zahvalnosti za priloge u misijske svrhe i svrhe obrazovanja novih Misionara.

Nakanu koju želimo prijaviti nije potrebno ponavljati svake godine. Zbog toga se ovo djelo i zove vječno. Pripadnost u Krug ne treba obnavljati jer je ona trajna, a traje i poslije smrti, pa u njega se mogu upisati i žive i pokojne osobe

Veliki su plodovi služenja vječnih misa. Mnogi ljudi svjedoče o obraćenjima, ozdravljenjima i oslobođenjima osoba koje su upisali u Krug vječnih svetih misa.

Kako se upisati u Krug vječnih svetih misa?

Upis u Krug vječnih misa može biti prekrasan i prigodan duhovni dar povodom rođendana, imendana ili sakramenta krštenja, vjenčanja itd. osobe za koju dajemo vječne mise. Svi koji su upisani u Krug vječnih svetih misa, uživaju plodove tih misa čak i nakon smrti. Stoga nije potrebno slati obavijesti o njihovoj smrti. Također, u Krug se upisuju samo pojedinci, pa skupno upisivanje obitelji, bračnih parova i sl. nije moguće.

Prilog za upis u Krug vječnih misa za svaku pojedinačnu osobu iznosi kao i uobičajena naknada za jednu sv. misu u vašoj župi. Razlika od župnih misa je ta da se prilikom uplate dobije potvrda o upisu pojedine osobe u Krug vječnih svetih misa s ispisanim imenom i prezimenom kao i datumom upisa. Detaljne informacije o načinu uplate možete naći na stranici Misionara Krvi Kristove.

 

Foto: Pixabay