Bog zove sve duše, a one koje je odabrao za svetost zove onako kako On želi, kada On želi i gdje On želi. Iako se pobožnost prema svetoj Maravillas od Isusa na poseban način gaji u samostanima koje je ona osnovala, danas je ime svete Maravillas od Isusa obišlo gotovo čitav svijet.

Ova je bosonoga karmelićanka već za života bila dosta poznata, posebice po apostolskim djelima milosrđa i svom ljubaznom karakteru. Njezina je vjera bila zadivljujuća, a njezino pouzdanje u Providnost apsolutno. Jedino je to bio pokretač njezina života, a po načinu kako je pričala o Bogu, vidjelo se da je zaljubljena u Njega. Željela je nestati iz svijeta i vrijeme provoditi samo u svojoj ćeliji, razgovarajući s Gospodinom.

Svojom je pojavom zračila svetost koja je druge osobe vodila k Bogu. Bila je Božji instrument za postizanje velikih ciljeva. Čitav je život bila zaljubljena u Krista i u svoj poziv bosonoge karmelićanke. Bila je dostojna i vjerna nasljedovateljica sv. Terezije od Isusa, žena vrijedna divljenja u svim aspektima života, a posebice u krepostima i odazivu na Božji poziv.

Nedavno je zaklada „Sveta Maravillas od Isusa“ izdala knjižicu „Zrake svjetlosti i ljubavi“ u kojoj su sabrane misli svetice. Knjižica je prvi put izdana 1981. godine zaslugom Generalne postulature Procesa za proglašenje svetom časne majke Maravillas od Isusa. Od tada se objavilo nekoliko izdanja knjižice u tisućama primjerka, a sada je svjetlo dana ugledalo i izdanje na hrvatskom jeziku. Knjižica predstavlja izvrsnu nadopunu već objavljenom svetičinu životopisu naziva „Ako mu ti dopustiš…” (Glas Koncila, 2020.) kojim se apostolat svete Maravillas od Isusa uvelike proširio među vjernicima Crkve u Hrvata.

Riječ je o duhovnoj ostavštini svetice u kojoj su na jednom mjestu navedene brojne svetičine misli u kojima se razmatra njezin odnos s Bogom i Blaženom Djevicom Marijom. Misli su preuzete iz brojnih svetičinih pisama duhovnicima, sestrama karmelićankama i dobročiniteljima koji su iznimno poštovali časnu majku Maravillas od Isusa. One nam pomažu u razumijevanju karmelske duhovnosti koja se temelji na kontemplaciji, kao i na vlastitom produbljivanju odnosa prema Gospodinu i Njegovoj majci.

Neka se svatko tko pročita ovu knjižicu približi svetoj Maravillas od Isusa, osjeti njezinu zaštitu i moćni zagovor, kako bi i naš život, poput onoga svete Maravillas od Isusa, mogao biti odsjaj zraka svjetlosti i ljubavi.

Sve dodatne informacije možete pronaći na FB stranici Sveta Maravillas od Isusa ili na www.zakladasvetamaravillasodisusa.hr