Izašla knjižica molitava „Moliti sa sv. Maravillas od Isusa“

Sveta Maravillas od Isusa, bosonoga karmelićanka, mističarka XX. st. i jedna od najistaknutijih figura terezijanskog Karmela, izazvala je veliki interes među našom vjerskom javnosti izdavanjem njezina životopisa (Ako mu ti dopustiš…) te knjižice misli (Zrake svjetlosti i ljubavi) na hrvatskom jeziku, ali i brojnim svjedočanstvima ljudi o njezinu moćnu zagovoru koja se mogu pročitati u časopisu istoimene Zaklade „Cvijet Karmela“ i na FB stranici Sveta Maravillas od Isusa.

Molbe brojnih hrvatskih štovatelja svetice da na jednom mjestu mogu naći sabrane pobožnosti i molitve njoj u čast ostvarile su se izdavanjem ove knjižice. Knjižica sadrži: devetnice u čast svetici, molitve koje je sv. Maravillas od Isusa napisala i molila, krunice i litanije Blaženoj Djevici Mariji, križni put sa sveticom, svetičine misli o molitvi i himne napisane njoj u čast. Predgovor je napisao prof. dr. sc. don Josip Mužić.

Iz Karmela u Aldehuli, njezina posljednjeg osnutka i samostana u kojem je preminula, ističu kako časna majka Maravillas nije postala svetom samo radi vjernosti svom kontemplativnom pozivu, niti samo radi svog mističnog sjedinjenja s Isusom Kristom, kao niti radi svog nježnog odnosa prema Majci Karmela i uzorite poslušnosti svetim Pravilima Reda. Proglašena je svetom jer je, uz sve navedeno, a možda i povrh svega toga, znala pretočiti svoju vjeru u djela, u život i jer je, od malih nogu pa sve do smrti, razumjela bit poznate misli sv. Ivana od Križa: „U predvečerje svog života bit ćeš pitan o ljubavi”.

Svi oni koji žele nabaviti knjižicu molitava, svetičinu autobiografiju ili pak relikviju svetice, mogu se javiti zakladi „Sveta Maravillas od Isusa“.