Jona Kiš prvo je živorođeno dijete obitelji Kiš, a rođen nakon 3. zdrave trudnoće. Nakon mrtvorođenja i izvanmaternične trudnoće dočekana je velika mrgica od 4120 grama i 53 centimetara 2 tjedana prije termina hitnom sekcijom 18. listopada 2020.
Kad se čini da su snovi napokon postali stvarnost, majci doktori najavljuju da maleni Jona ima urođenu srčanu grešku. Nema dvije krvne žile prema i od srca, krv se miješa u jednu te mu se treba ugraditi cjevčica koja bi pomagala njegovom srcu da radi. Hitno je prebačen na Rebro. Danas leži na odjelu kardiologije na Rebru.
Doktori su savjetovali da bi bilo najbolje da se operira u Linzu, ali im HZZO to neće financirati jer im kardiolog, neonatolog i kirurg ne žele dati potpise.
Svaki dan im je jednako bitan, a uskoro će mu se početi skupljati voda na plućima i krenut će određeni problemi koji bi se liječili simptomatski, a operacija bi se čekala još dugo vremena.
Otac je otišao u banku ishoditi kredit, no on neće biti dostatan jer operacija košta 60.000 eura + privatni sanitetski prijevoz s Rebra do bolnice u Linzu, jer ni to ne financira HZZO.
Svi vi koji ste voljni pomoći i odreći se nekih svojih gušteva možete uplatiti svoju donaciju na račun majke Dajane Mizdrak kako bi Jona svoj prvi Božić, ako Bog da, dočekao u svojem krevetiću.
Popratite ih i svojim molitvama. Gospodin vam uzvratio stostruko!
PODATCI ZA UPLATU: DAJANA KIŠ
IBAN: HR1023600003234380412
OPIS PLAĆANJA: Pomoć za Joninu operaciju
Otp DEVIZNI
ŽELJKO KIŠ
HR6224070003206928741
Swift: OTPVHR2X
Paypal
zeljko.kis87@gmail.com