Fra Mario Berišić, mladi franjevac iz zagrebačke Dubrave, osvrnuo se na svome Facebook profilu na slučaj vježbanja u crkvi ispred svetohraništa u crkvi sv. Mati Slobode koji je u našim medijima izazvao veliku lavinu komentara. Njegovu objavu i njegov komentar donosimo ovdje u cijelosti.

”Dragi @mario.valentic, potaknuo si me na razmišljanje, jer iako mnogi vjernici ne rade sklekove pred presvetim, uviđam da postoji opasnost da sklekovi postanu jedino što nam je sveto.
U kulturi smo koja uzdiže toliko tijelo i materiju da su mnogi već oboljeli na živce zbog svojih kompleksa. Zaboravili smo na nutrinu, na duh i uzimamo sport kao opravdanje za izgradnju savršenog hrama u kojemu bi mogao prebivati tobože zdrav duh.
I mi katolici smo nažalost prihvatili taj mentalitet i umjesto da stavimo stvari na svoje mjesto, nesvjesno smo počeli prihvaćati krivi smisao sporta, rekreativnosti i vježbanja.
Ne nismo pozvani odvajati tijelo od duha, kao da je tijelo nešto manje svetije od duha, ali smo pozvani razlučiti što je to što će poslužiti mom tijelu i mom duhu kako bi zajedno surađivali u širenju radosne vijesti, evanđelja.
Ako pretjerano brinemo za svoje tijelo gušimo duh, uzdižemo ga na razinu Boga, a ako pretjerano ističemo duh zanemarujemo svoje tijelo u kojemu taj duh prebiva. I duh i tijelo su jedno, dani su nam kao dar, a ne da ih apsolutiziramo i stavljamo ih na mjesto Boga.”