Molitva imenu Isusovu sv. Bernardina Sijenskog

Bernardin Sijenski (1380. – 1444.) talijanski je franjevac i svetac, jedan od brojnih svetaca čije je tijelo nakon smrti ostalo neraspadnuto i jedan od najpoznatijih promicatelja pobožnosti prema imenu Isusovu.

U nastavku izmolite njegovu poznatu molitvu svetome imenu Isusovu:

O dobri Isuse, o slatki Isuse, o Isuse Sine Djevice Marije, pun milosrđa i milosti. O slatki Isuse, smiluj mi se po velikom milosrđu svome.

O predobri Isuse, molim Te zbog predragocjene Krvi Tvoje, koju si se udostojao na oltaru križa proliti za nas nevoljne grešnike, da opereš sva bezakonja naša, udostoj se pogledati na mene bijednog grešnika koji ponizno molim za oproštenje i Tvoje presveto ime zazivam.

O ime Isus, slatko ime! Ime Isus, ljubljeno ime! Ime Isus, spasonosno ime! Nego što je Isus nego Spasitelj? Isuse, dakle, radi presvetog imena svoga budi za mene Spasitelj, spasi me!

O predobrostivi Isuse, ne dopusti da se izgubim! Ni iz čega si me stvorio i neprocjenjivom svojom krvlju otkupio. O dobri Isuse, neka ne propadam zbog svoga bezakonja kad me je već Tvoja svemoguća dobrota stvorila.

O premilostivi Isuse, smiluj mi se dok je još vrijeme smilovanja da ne propadnem u vrijeme suda. O predragi Isuse, ako sam ja nevoljni grešnik po Tvojoj strašnoj pravdi zaslužio vječne muke zbog svojih grijeha, ufajući se u Tvoje neizmjerno milosrđe utječem se Tebi i nadam se da ćeš mi se smilovati, Ti koji si premilosrdni Otac, milostivi Gospodar.

O predragi Isuse, koja korist od Krvi Tvoje ako padnem u vječno prokletstvo jer Te neće slaviti mrtvi koji padaju u Pakao.

O premilosrdni Isuse, smiluj mi se, o preslatki Isuse, oslobodi me, o milosrdni Isuse, smiluj se meni grešniku. O Isuse, Isuse, Isuse predobri, primi me u broj svojih odabranika, o Isuse spasenje onih koji Te zazivaju.

O Isuse, slatko oproštenje svih grijeha, udjeli mi milost, ljubav, mudrost, čistoću, poniznost, svetu strpljivost u svim mukama, dopusti mi da Te savršeno ljubim, hvalim, da u Tebi uživam, Tebi služim, u Tebi se naslađujem ja i svi oni koji zazivaju Tvoje presveto ime. Amen.

 

Foto: Unsplash