OČITOVANJE Kršenje prava vjeroispovijesti postao je nezaobilazan problem u našem društvu

Donosimo očitovanje koje smo poslali udruzi „U ime obitelji“ dan prije održavanja okruglog stola u Hrvatskom saboru, u kojem iskazujemo podršku izvješću, ali i zadržavamo svoju neutralnost s obzirom da djelujemo apolitički.

OČITOVANJE

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani, javljamo se vezano za poziv na okrugli stol koji nam je uputila Vaša udruga „U ime obitelji“, a koji će se održati 10. srpnja u Hrvatskom saboru. Tema okruglog stola jest kršenje prava na slobodu vjeroispovijesti katolika u Republici Hrvatskoj.

Kako ste naveli u izvješću, poticaj za okrugli stol su napadi i prosvjedi usmjereni prvenstveno protiv muškaraca koji se okupljaju oko projekta „Muževni budite”, točnije bratstva „Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”, a koji su organizatori miroljubive i javne muške molitve krunice u Zagrebu.

Kao bratstvo podržavamo ovakvu inicijativu i dajemo Vam snažnu podršku u Vašim izvještajima, radu, praćenju, ali i zaštiti koju ćete nam, vjerujemo, pružiti i u budućnosti svojim djelovanjem. Naime, smatramo da je kršenje prava vjeroispovijesti postao jedan nezaobilazan problem u našem društvu, gdje su vjernici postali nezaštićeni, ugroženi, stigmatizirani i prepušteni sami sebi.

Kao bratstvo cijelo vrijeme djelujemo apolitički. Njegujemo duhovnu karizmu koja je usmjerena na molitvu i duhovno buđenje muškaraca i njihovih obitelji te širenje snažnih kršćanskih načela i vrijednosti. Kao takvi u ovom trenutku ne želimo sudjelovati u političkim akcijama, nego ćemo budno i molitveno pratiti Vaš rad i zauzimanje za sve katolike u Republici Hrvatskoj, a ponajviše za naše bratstvo i „javnu molitvu krunice“ koju organiziramo svake prve subote u mjesecu.

Ovim putem Vas molimo da uvažite naše stavove i da hrabro nastavite u svome radu koji će, vjerujemo, svima nama donijeti brojne plodove.

 

U Zagrebu 9. srpnja 2024.

Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina