Dragi naši čitatelji,

danas je velik dan za nas jer upravo danas slavimo godinu dana od pokretanja našeg i vašeg portala ‘Muževni budite’. Uistinu je prebrzo prošlo ovih 365 dana u pripremanju i objavljivanju kvalitetna sadržaja na ovoj internetskoj stranici.

Tijekom ovih godinu dana objavili smo tako 365 foto objava i 600 članaka različita sadržaja koji većinom tematiziraju autentičnu muževnost i očinstvo, potiču na predbračnu i bračnu čistoću, odabir životnog poziva, otvorenost životu u bračnom pozivu, odgovornost prema sebi i drugima, liderstvo i poduzetništvo, a prije svega na svetost.

Pokrenuli smo i nekoliko inicijativa koje muškarce pozivaju na molitvu i post za (buduću) suprugu, oslobođenje od ropstva pornografije, svakodnevno čitanje Biblije, moljenje krunice i odlazak na sv. misu. Sve naše pratitelje poticali smo i na zajedništvo u muškim molitvenim zajednicama, tj. bratstvima, ali i na molitvu za nerođeni život pred bolnicama i domovima zdravlja.

U ovih godinu dana povećao nam se i broj suradnika, ponajviše kolumnista, a sigurni smo da će taj broj i rasti. Njihovo svjedočanstvo vjere svima nam je bilo na poticaj i duhovni rast.

U ovih godinu dana postali smo još prisutniji na društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama i YouTubea, a sigurno je da ćemo tamo u dogledno vrijeme biti još i prisutniji. Naš Instagram podcast naziva ‘Nedjeljom u 3’ sa zanimljivim gostima osobito je dirnuo naše pratitelje.

Zbog ovakvih plodova, tijekom sljedećih godinu dana imamo želju i plan još više doprijeti do muškaraca i očeva te ih potaknuti na još predanije življenje svoje katoličke vjere i životnoga poziva, da ‘bdiju postojani u vjeri, da budu muževni, čvrsti’ (1 Kor 16, 13).

Neka nas na tome putu prati zagovor svetaca zaštitnika našeg portala i projekta, a osobito sv. Marka Križevčanina na čiju je svetkovinu pokrenut ovaj portal.

 

Uredništvo portala ‘Muževni budite’