GOSPIN HODOČASNIK Goran Ivančić stigao u Međugorje već 18. put – pješice

Goran Ivančić poznati je Gospin hodočasnik koji je u svoje omiljeno Međugorje iz Velike Gorice hodočastio već 18 puta – i to pješice.

Prvi je put tako hodočastio 2003. godine, a 27. kolovoza ove godine opet je pješice došao Kraljici mira i to bez ikakvih tragova umora nakon 14 dana naporna i ustrajna hoda. Za razliku od prošle godine, ove ga je godine na njegovu putu pratio i njegov sugrađanin Marko Ćurić, što mu je bilo dodatan poticaj da ustraje na još jednom, 18. hodočašću u Međugorje..

Nije mu bilo teško na tome putu od otprilike 500 km jer ga je, kao i uvijek, cijelim putem nosila svakodnevna sv. misa, molitva i 3 glavne nakane: prestanak bogopsovke, pobačaja i izvanbračnih odnosa.

Kako ističe, na putu moli i za to da se hrvatski narod vrati molitvi krunice citirajući pritom biskupa Hugha Doylea koji je rekao sljedeće: „Nitko ne može neprekidno živjeti u grijehu i nastaviti moliti krunicu; ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.“ Krunica je ta koja donosi blagoslov onome koji je moli.

Mnogi su njegove nakane prepoznali i kao svoje osobne pa su ga pratili na svim etapama njegova puta preko njegova Facebook profila, na kojem je redovito objavljivao fotografije i video sadržaje s puta.

Budući da je već poprilično poznat na čitavoj ruti Velika Gorica – Međugorje, nije imao nikakvih problema s prenoćištima. Svake večeri prespavao bi kod neke obitelji ili u župi koja bi mu velikodušno ponudila smještaj, a on njima svoje dogodovštine s puta i blagoslov.

S obzirom na njegovu žrtvu, sigurno je da je još jedno njegovo hodočašće urodilo plodom te obiljem Božjeg i Marijina blagoslova i milosti.

Ako želite saznati više o Goranu Ivančiću i njegovu iskustvu hodočašća u Međugorje, pogledajte ovaj video koji smo snimili s njim pretprošle godine.