Izlazi pustolovni roman za djecu Nikole Bolšeca

Željezni grad novo je izdanje križevačke Naklade Crisinus i roman prvijenac Nikole Bolšeca, mladog hrvatskog pisca i prevoditelja, koji će sasvim sigurno oduševiti naše najmlađe čitatelje.

Priča Željeznog grada prati dvojicu braće, starijeg Luku i mlađeg Stjepana, koji se tijekom običnog branja šipka zapute u tajanstveni Željezni grad, u kojem ih čekaju mnoge njegove tajne, ali i brojna iznenađenja i neočekivani susreti. Priča je to o vanjskim i unutarnjim borbama dvojice mladih junaka, a ujedno i najveća pustolovina njihova života.

Kako je istaknuo prof. Vladimir Lončarević, recenzent romana: „Tražeći izlaz iz tamnih prolaza i tunela, oni će naučiti najvažnije: da mrak uzmiče i pred najmanjim svjetlom. A blago, za kojim svi tragamo, umjesto na raznim tajanstvenim mjestima, najprije ćemo naći u najvećoj tajni – u sebi i onima koji su nam povjereni. Jer, pažljivu čitatelju neće promaknuti koliko je važno da svi budemo čuvari brata svojega…”

Dr. sc. Krunoslav Puškar, urednik romana i direktor Naklade Crisinus, naglasio je kako danas, više nego ikad, djecu moramo okružiti pozitivnim i poticajnim pričama nadahnutima tradicionalnim vrijednostima koje će izgrađivati čovjeka od malih nogu, a roman Nikole Bolšeca je upravo takvo štivo. „Željezni grad je upravo onakva pustolovina, u koju smo se svi mi kao mali željeli otisnuti, a koja zapravo, nije daleko od nas. Siguran sam da nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a siguran sam i da će takvih pustolovina iz pera Nikole Bolšeca biti još”, nadodao je.

Sjajan tekst ovog zanimljivog pustolovnog romana za djecu prvenstveno školske dobi prate i originalne ilustracije Katarine Botice, univ. bacc. art., pomoću kojih će mladi čitatelji još dublje uroniti u pustolovine Željeznog grada.

Ako i vi želite uroniti u tu pustolovinu života, od 15. do 30. studenog prednaručite svoj primjerak Željeznog grada javljanjem na mail crisinus@gmail.com.

 

O autoru

Nikola Bolšec (1988. Novi Marof)

Filozof pozivom i školovanjem, prevoditelj i predsjednik Hrvatskog čestertonijanskog kluba.

Divljenje prema svijetu osjeća zarana, a pustolovine ga oduvijek privlače. Život smatra najvećim darom koji vrijedi živjeti te najvećim istraživalačkim poduhvatom.

Stoga mu je životno geslo: „Zahvaljivanje je najveći oblik mišljenja, a zahvalnost je sreća podvostručena čuđenjem.“

Živi i radi na relaciji Zagreb – Bruxelles – Novi Marof koji je, kao najmanji od njih, središte svijeta.