Kako to da nas peče savjest nakon predbračnog odnosa ili kad prevarimo nekog?

Donosimo snimku s predavanja koje je održao vjeroučitelj Josip Matezović u Vinkovcima na temu “Stvoreni za nešto više” u organizaciji Vinkovačke evangelizacijske zajednice (VEZ) sv. Antuna iz Vinkovaca, a u sklopu svojih susreta mladih srijedom “Prava ljubav čeka”. “Prava ljubav čeka” program je koji govori o ljepoti predbračne čistoće i teologiji tijela.

U svome predavanju Matezović se dotaknuo grijeha na području spolnosti, o kojima nam je teško govoriti čak i na ispovijedi:

“Kako ću ja to reći svom svećeniku? Prođe prilika da susretneš Boga. Hoćeš li se ohrabriti i iskoristiti priliku da se pomiriš s Bogom i da mu kažeš ‘da’ ili ćeš se brinuti što će druga osoba misliti o tebi? Ovo često kažem svojim učenicima: ‘Boli te briga što će netko misliti o tebi, treba ti biti jedino važno što Bog misli o tebi.’ Meni je važno samo što Isus misli o meni. Svijet ti govori uživaj, mijenjaj dečke svaki vikend… Ali ako je grijeh tako super, zašto se tih grijeha sramimo? Kako da smo nakon takvog grijeha uvijek jadni, nemamo radosti i budemo još gori… Kako to da nas peče savjest nakon predbračnog odnosa ili kad prevarimo nekog? Ako nisi u miru, onda nije od Boga. Ako si u istini, to je to. Nemoj se sažalijevati ako si počinio grijeh na području spolnosti jer nisi najgori na svijetu. Budite hrabri i odvažni!”, poručuje vjeroučitelj Josip Matezović.

Snimku čitavog predavanja možete pogledati ovdje: