Nema jedinstva u tvome braku?

Nema jedinstva u tvom braku? Nema jedinstva u tvojoj obitelji? Nema jedinstva u tvom samostanu? Nema jedinstva u tvojoj župi?

Razlog tomu je što se u tvom braku, tvojoj obitelji, tvom samostanu i tvojoj župi živi bez štovanja, ljubljenja, slavljenja i blagoslivljanja Isusa Krista, Jaganjca koji je zaklan na oltaru Križa kako bi od nas napravio jedan narod.

Njegova predragocjena krv je prolivena kako bi nas pomirio s Ocem nebeskim, s nama samima i s bližnjim. Tko nema Isusovog Duha uzrok je raspada, podjele i nesklada ondje gdje živi. Isusov Duh ujedinjuje, te od ljudi i mjesta tjera nečiste duhove koji stvaraju podjelu među ljudima.

Nedostatak jedinstva i ljubavi među ljudima prouzrokovan je snažnim nedostatkom vjere u Isusa Krista. Ako muž i žena od Isusa učine srce svog braka, uistinu će dvoje postati jedno srce i jedna duša. I ne bi više bilo razvoda, kojemu je uzrok grijeh individualizma. Kad bi Isus postao srce obitelji, njeni članovi bi živjeli jedni za druge, tvoreći jedno tijelo.

Kad bi redovnici živjeli za Isusa, u Isusu i s Isusom, zajednica ne bi bila leglo zmija koje na smrt grizu jedna drugu. Da se u Župi traži Isusa, a ne prvo mjesto ili pažnja župnika, bila bi uistinu živi znak jedinstva i ljubavi u području.

Što ti radiš kako bi u tvom braku, u tvojoj obitelji, u tvom samostanu i u tvojoj župi bilo jedinstva i ljubavi? Nadam se da svaki dan umireš samom sebi kako bi ujedinio raspršeno stado. Jedan mora umrijeti za druge kako bi bilo jedinstva i ljubavi. Kako bismo bili uzrok jedinstva i ljubavi ondje gdje živimo, moramo umrijeti strastima ponosa, prvog mjesta, zavisti, osvete, suda, mrmljanja, agresivnosti, posesivnosti i srdžbe.

Ne zaboravi da te tvoja krv prolivena za druge povezuje s Križem, izvorom jedinstva i ljubavi. Amen. Amen.

(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva)

 

Izvor: sjeme.com

Foto: Unsplash