„Betlem“ je društvo „koje radi za promicanje općega dobra. Izdaje knjige čiji sadržaj izgrađuje i oblikuje čovjeka, a također snima dokumentarne priloge i reportaže za one koji svojim djelovanjem i zalaganjem žele učiniti našu svakodnevicu boljom“, piše na stranici društva „Betlem“.

Jedno od najnovijih projekata društva „Betlem“ kojim želi učiniti našu svakodnevnicu boljom tako je slikovnica „Zašto svi slave Halloween?“. Njezino se izdavanje dogodilo upravo u vrijeme kada svijet i mediji uvelike promiču slavlje „Noći vještica“ (američki Halloween), a koje je u protimbi s katoličkim slavljenjem svetkovine Svih svetih i Dušnog dana, ali i pred samo ovogodišnje slavlje tog komercijalnog i nekatoličkog događaja.

Kako bi se prvenstveno djecu, koja su ponajviše na udaru agresivne promocije Halloweena, educiralo o štetnosti samog slavlja, autorica Alena Knežević Čizmić je u suradnji s istaknutim duhovnikom paterom Markom Glogovićem i s potporom fra Josipa Blaževića osmislila ovu iznimno korisnu i edukativnu slikovnicu.

Knjiga je prikladno za djecu od 6 do 12 godina te na njima vrlo pristupačan način približuje  zlu narav Halloweena i ljepotu slavljenja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, a time i čitave katoličke vjere.

Želite li naručiti ovu originalnu slikovnicu i tako svome djetetu približiti ljepotu katoličke vjere, možete se javiti u inbox društva „Betlem“ ili na jedan od sljedećih brojeva: 092 186 4952 (Anita) i 099 883 2760 (Ante).