Udruga „Hrvatska za Život‟ provodi projekt „Utrka za život‟ od 2018. godine. Kao i svakom projektu Udruge, i ovom je projektu cilj osvijestiti javnost o poziciji majki i očeva u hrvatskome društvu te o važnosti i svetosti svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Prva i povijesna utrka za život u Hrvatskoj održana je 8. rujna 2018. u Zagrebu, sa startom i ciljem na jezeru Bundek, dok je Druga utrka za život održana 1. lipnja 2019. godine na istome mjestu. Treća utrka za život održat će se 20. lipnja 2020. godine, a započet će u 11 h (dječja utrka održat će se u 10 h).

Sama staza utrke za odrasle dugačka je otprilike 6500 metara. Počinje kod ljetne pozornice na Bundeku, od koje se dalje proteže na Savski nasip i nastavlja prema pješačkom Savskom mostu. Od Savskog se mosta staza dalje nastavlja s druge strane Savskog nasipa sve do Mosta slobode. Preko Mosta slobode staza se ponovno vraća na Bundek do cilja koji se također nalazi kod ljetne pozornice.

I ove se godine na poseban način pozivaju sportaši, rekreativni i profesionalni, roditelji s djecom te pojedinci treće životne dobi da svojim sudjelovanjem pomognu u izgradnji kulture života. Prva tri trkača i prve tri trkačice u obje skupine (djeca i odrasli) bit će nagrađeni prigodnim nagradama. Utrku će obogatiti i gosti iznenađenja koji su svoj život posvetili brizi za trudnice, majke i očeve s djecom u potrebi.

Utrka za odrasle počinje u 11 sati. Prijavnica za utrku za odrasle nalazi se na ovoj poveznici: https://www.e-zupe.com/prijave/park-bundek/utrka-za-zivot.

Kotizacija/donacija za sudjelovanje u utrci odraslih je simboličnih 50 kuna, od koje svaki sudionik na poklon dobiva majicu i okrepu. Preostali iznos od kotizacija upotrijebit će se kao donacija za pomoć majkama, trudnicama i njihovoj djeci, štićenicima o kojima brine udruga „Hrvatska za Život‟.

Dječja utrka počinje u 10 sati, a provodi se u 3 kategorije (od 0 do 3 godine, od 3 do 6 godina i od 6 do 9 godina). Prijavnica za utrku za djecu nalazi se na ovoj poveznici: https://www.e-zupe.com/prijave/park-bundek/djecja-utrka-za-zivot.

Za dječju utrku nema kotizacije, no može se dati dobrovoljna donacija.

Za više informacija obratite se na e-mailutrkazazivot@gmail.com.

 

Sudjeluj i ti! Prijavi se za sljedeću „Utrku za život‟ i nadahni se za svoje daljnje zalaganje za život u sredini iz koje dolaziš. Budi dio izgradnje kulture života u Hrvatskoj. Trči za one koji još ne mogu trčati.