Uz roditelje Svete Male Terezije, Louisa Martina i Marie-Zélie Guérin, postoji mogućnost da Katolička Crkva uskoro dobije novi par blaženika koji su bili roditelji sveca ili svetice. Radi se o roditeljima Ivana Pavla II.

Naime, Poljska je biskupska konferencija 10. listopada ove godine dala svoj pristanak da Krakovska biskupija može započeti s procesom beatifikacije roditelja sv. pape Ivana Pavla II., Emilie rođene Kaczorowske i Karola Wojtyłe.

Emilia je po zanimanju bila učiteljica, a Karol poručnik. Vjenčali su se 10. veljače 1906. u Krakovu, a plod njihova braka bili su sinovi Edmund (1906.) i Karol (1920.) te kći Olga koja je umrla nedugo nakon poroda. Emilia je nakon smrti kćeri Olge bila u lošem psihofizičkom stanju, no unatoč tome odlučila se na novu trudnoću. Dana 18. svibnja 1920. rodila je dječaka koji će 27. travnja 2014. biti proglašen svetim.

Obitelj Wojtyła uistinu je živjela svoju vjeru. Svaki bi dan započinjali svetom misom, obroke molitvom, a navečer bi Karol stariji čitao Sveto pismo, dok bi ga drugi slušali.

Emilia je preminula 1929., devet godina nakon rođenja Karola mlađeg, pa je otac obitelji sam odgajao djecu, što je Karola mlađeg dodatno povezalo s njegovim ocem. Tri godine kasnije Karol mlađi ostao je sam sa svojim ocem jer mu je tada umro i njegov stariji brat Edmund.

Karol stariji umro je 1942. godine. Prema sjećanjima Ivana Pavla II., njegov je otac bio duhovan, vrijedan i savjestan čovjek. Ivan Pavao II. više je puta rekao kako je vidio svog oca kako kleči i moli, čak i po noći. On ga je i naučio molitvu Duhu Svetom koja ga je pratila kroz čitav život. Nakon njegove smrti, Ivan Pavao II. odlučio je studirati teologiju, a kasnije i postati svećenikom. 1978. godine postao je Papa, a 2014. godine proglašen je svetim.