Sotona želi uništiti obitelj oblikovanu po srcu Božjem

Sotona i oni koji žive pod njegovim zlim djelovanjem žele uništiti obitelj oblikovanu po srcu Božjem. Sotona iznad svega djeluje protiv jedinstva i nerazrješivosti braka.

Nema ljubavi zauvijek. U brak se ulazi s razmišljanjem da će drugoga ili drugu ljubiti dok mu to bude odgovaralo. Laički mentalitet drži da se muškarac (žena) mijenja te da se može promijeniti i osobu za ljubav.

Ovo je mentalitet koji u mladima stvara strah od braka. Ako nema vjerne ljubavi zauvijek – kažu mladi – onda je bolje samo da živimo zajedno. Zajednički život ne obvezuje muškarca i ženu da se vole, već da napuste jedno drugo kad požele.

Među supružnicima koji žive bez Boga ne postoji uzajaman oprost, bez kojeg je teško, ako ne i nemoguće, ostati ujedinjeni u ljubavi kad nadođu teški sati. Razvod nije rješenje bračnih problema; naprotiv, s novim supružnikom problemi rastu i umnažaju se.

Još jedan đavolski napad protiv braka jest mentalitet da može postojati brak između dvije žene ili dva muškarca. Ovaj mentalitet se sve više širi.

Ovaj naraštaj je perverzan i preljubnički. Ako ovako nastave u parlamentu, u bliskoj budućnosti će se glasati za zakon koji će dozvoliti brak između ljudskog bića i životinje. Perverznjaci će reći da je u ljubavi sve dozvoljeno.

Tamo gdje se odbacuje Isusa Krista, zlo nema ograničenja; ono je kao gruda snijega koja se, silazeći niz planinu, sve više povećava.

Tamo gdje se odbacuje Krista, u obitelji nema jedinstva i ljubavi. Kuća je kao hotel. Djeca postaju buntovna i agresivna. Što nam ostaje kad se uništi obitelj? U društvu će postojati samo moralni i materijalni jad.

Počnimo moliti u našim obiteljima. Ondje gdje je molitva ne prebiva đavao pobačaja, razvoda, preljuba, nasilja i homoseksualnosti. Molitva je snaga obitelji. Amen. Aleluja.

(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe božanskog poziva)

 

Izvor: sjeme.com

Foto: Unsplash