’40 godina Međugorja’ – novi dokumentarni film o mjestu Gospinih ukazanja

Nakon deset javnih projekcija, film „40 godina Međugorja“ Dražena Bušića u produkciji udruge „Snaga za život” odnedavno je dostupan i na kanalu autora.

Film je snimljen u 10 dana oko 40. godišnjice ukazanja Blažene Djevice Marije u Međugorju, a u samome filmu autor razgovara s ljudima čije je živote obilježilo Međugorje, a čija su svjedočanstva priče o izmijenjenim životima.

Brojna svjedočanstva tako spominju ozdravljenja, oslobođenja od ovisnosti, obnovljene obitelji, razlučene životne pozive, a prije svega – životna obraćenja.

„Međugorje je za mene mjesto koje je promijenilo moj cjelokupni život. Utjecalo je na moju vječnost, a to je jedino za što vrijedi živjeti”, istaknuo je Goran Ivančić, poznati „Gospin hodočasnik”, koji gotovo svake godine hodočasti u Međugorje i to – pješice.

„Međugorje je za mene mjesto u kojem mogu napuniti svoju dušu i život kako bih mogao živjeti kao svećenik i djelovati”, izjavio je pak vlč. Marijan Štingl koji je u Međugorju osjetio poziv da postane svećenik i u koje se rado vraća.

U filmu sudjeluju: fra Marinko Šakota, fra Mario Knezović, fra Ljubo Kurtović, vlč. Marijan Štingl, p. Marko Bobaš, đakon Ilija Nikolić, Goran Ivančić, Ivana Roso, Melinda Dumitrescu, Desa Jelavić, Marina Damjanović, Stipan Šandrk, obitelj Rukavina i članovi zajednice „Nanovo rođeni”.

Premijera filma na YouTubeu bila je, sasvim prigodno, na blagdan Marije Pomoćnice, 24. svibnja 2022., a možete ga pogledati ovdje: