„Imaš li pola sata tjedno za svoj brak, svoju obitelj, a onda i obnovu Hrvatske? Želiš li biti dio nečeg velikog, jer sve kreće od nas samih? Ne od vlade, ne od optužbi da je situacija ovakva ili onakva, da je supružnik drugačiji… Ne, upravo od mene!‟, stoji u članku na portalu book.hr, u kojem se sve one koji su u braku poziva na sudjelovanje u projektu „Deset pravednika‟.

Projekt „Deset pravednika‟ još je jedan od projekata društva za promicanje kršćanskih vrednota „Kristofori‟ usmjerenih na brak i obitelj te njihovu obnovu. Poticaj tomu je prije svega hrvatska stvarnost u kojoj danas svaki treći brak završi razvodom, ali i proroštvo sestre Lucie dos Santos koje kaže ovako: „Posljednja bitka između Gospodina i kraljevstva Sotone bit će za brak i obitelj. Ali, ne bojte se! Tkogod radi na očuvanju svetosti braka i obitelji uvijek će, na sve načine imati protivnika, jer to je odlučno pitanje.“

Za sudjelovanje u projektu „Deset pravednika‟ nije potrebna nikakva službena prijava. Dovoljno je svakog ponedjeljka doći pred Gospodina pola sata u molitvi (vidi kako) i prikazati svetu misu na nakanu obnove vlastita braka i obitelji, ali i izgradnje i obnove brakova i obitelji diljem Hrvatske.

„Zato – odvaži se, odluči se, pokreni se, postani „radnik“ plana za obnovu Hrvatske, takav kakav jesi, jer „On je došao radi grešnika“ (Mk 2,17) i „obasjat će te Krist“ (Ef 5,14) još snažnije u tvome braku i obitelji!‟, poručuju iz „Kristofora‟.

Za sve koji će društvo „Kristofori‟ podržati u ovome, ali i u drugim projektima na bilo koji način, svaki se tjedan služi sveta misa na njihove nakane i nakane njihove obitelji te su neprestano uključeno u njihove molitve.

Više o samome projektu „Deset pravednika‟ možete pročitati ovdje.