Daj mi sebe (The Family Man) fantastična je drama iz 2000. godine o Jacku Campbellu, milijunašu samcu s Wall Streeta (glumi ga Nicholas Cage), koji se na Badnje jutro probudi kao oženjeni otac dvoje djece i prodavač guma u New Jerseyu.

Naime, Jack Campbell budi se 13 godina u prošlosti, točnije u potencijalnoj prošlosti u kojoj nije ostavio svoju tadašnju djevojku Kate (glumi je Tea Leoni), nego ju je oženio i s njom dobio dvoje djece, a zaposlio se u prodavaonici guma svoga tasta.

Naravno, to je buđenje za Jacka bilo velik šok, budući da mu se život preko noći stubokom promijenio. Brak nasuprot kratkotrajnim vezama, obiteljski život nasuprot nikakvim obvezama, luksuzan život na Wall Streetu nasuprot skromnom životu u predgrađu New Jerseya, Ferrari nasuprot mini kombiju koji ne želi upaliti, samo su neke od stvari s kojima se Jack morao u kratkom roku suočiti.

Međutim, nakon vrlo lošeg početka, Jack ubrzo uviđa koliko je njegov život uspješnog burzovnog mešetara s Wall Streeta bio površan i da novac prave stvari u životu nikad ne može kupiti.

Film Daj mi sebe svojevrsni je moderan remake filma Sretan život (What a Wonderful Life) iz 1946. godine, ali i mnogih drugih sličnih obiteljskih filmova u posljednje vrijeme koji na fantastičan način tematiziraju prave, tradicionalne vrijednosti i promiču skladan obiteljski život. Film, naime, zorno prikazuje koliko nas zapravo samo jedna odluka može stajati života u punini, zbog čega je on aktualan čak 20 godina nakon svoje prve pojave na kino platnima.

Redatelj samog filma je Brett Ratner, redatelj koji se, zanimljivo, proslavio pretežno akcijskim filmovima, a uz N. Cagea i T. Leoni u filmu glumi i Don Cheadle.

Originalnu kino najavu filma možete pogledati ovdje.

Foto: IMDB