Na adresu našeg uredništva pristigla nam je molba da se uključimo u jedno istraživanje o doživljaju roditeljstva. U istraživanju, naravno, sudjeluju roditelji, a kako za njegovu reprezentativnost nedostaje odgovora očeva u bračnoj zajednici, zamoljeni smo da s našim muškim čitateljstvom podijelimo ovo istraživanje kako bi ono bilo što uspješnije.

Poštovani,

studentica sam psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu te bih Vas zamolila da sudjelujete u istraživanju pod nazivom „Povezanost ličnosti, temperamenta i bračne kvalitete s doživljajem roditeljske kompetentnosti” koje se provodi za potrebe izrade mog diplomskog rada. Cilj je ovog istraživanja ispitati doprinos ličnosti roditelja, temperamenta djeteta i bračne kvalitete osjećaju roditeljske kompetentnosti. Vaš zadatak bit će anonimno ispuniti nekoliko upitnika, a razina stresa i/ili neugode nije veća od one koju doživljavate u uobičajenim svakodnevnim situacijama te nećete biti izloženi nikakvom posebnom riziku.

U istraživanju mogu sudjelovati roditelji djece predškolske dobi (od 3 do 7 godina) koji su u bračnoj zajednici. Sudjelovanje u ovom istraživanju je dobrovoljno i možete u bilo kojem trenutku, bez ikakvih posljedica, odustati ili se povući iz istraživanja. Istraživanje je i anonimno te će se prikupljeni podaci analizirati i objaviti isključivo na grupnoj razini.

Molim Vas da na pitanja odgovarate spontano i iskreno jer ne postoje točni i netočni odgovori. Za ispunjavanje upitnika bit će Vam potrebno oko 10 minuta.

Ako imate neke pritužbe na provedeni postupak ili ste zabrinuti zbog nečega što ste tijekom istraživanja doživjeli, molim Vas, obratite se na sljedeću e-mail adresu: mbrnada@unicath.hr

Pritiskom na tipku „dalje“ dajete informirani pristanak za navedene postupke istraživanja.

Unaprijed Vam zahvaljujem na sudjelovanju u istraživanju!
Magdalena Brnada

Evo poveznice na kojoj se anketa može ispuniti: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc24IPeDbi9YgnEAq2wXcvkJrfLjJXDAvA38PqviCvJC7rZrA/viewform