SUTRA U 12 SATI JE SAT MILOSTI Bit će masovnih obraćenja!

Sutra je 8. prosinca, dan na koji Gospa želi da se vjernici okupe na jednosatnoj molitvi koja traje od podneva do 13 h poslijepodne, a koju će Bog, po njezinu zagovoru, popratiti velikim milostima.

Gospa je iskazala tu svoju želju 1947. godine kad su počela njezina ukazanja u mjestu Montechiariju u sjevernoj Italiji, u blizini grada Brescie. Tamo se ukazala kao Rosa mystica (Ruža otajstvena), koja želi obnovu svećenika, samostana i Bogu posvećenih osoba. Ona prije svega želi duhovno obnoviti pastire kako bi preko njih obnovila i čitavo Kristovo stado.

Ukazanja su započela u proljeće 1947. u jednoj bolničkoj sobi, u kojoj se Ruža otajstvena ukazala bolničarki vidjelici Pierini Gilli (1911. – 1991.). Pierina je kasnije objasnila kako je ugledala gospođu izvanredne ljepote, u ljubičastoj haljini, s bijelim velom na glavi. Bila je vrlo žalosna i suznih očiju, a u prsima je imala tri mača. U tom je ukazanju izrekla samo tri riječi: „Molitva – Pokora – Zadovoljština.”

Drugo se ukazanje Pierini dogodilo 13. lipnja 1947. godine, također u bolnici. Tad je Gospa bila obučena u bijelo, a umjesto mačeva imala je tri ruže: bijelu, crvenu i zlatnu. Pierina ju je upitala tko je ona, a ona je objasnila kako je on Isusova Majka koja želi obnovu svećeničkih i redovničkih zajednica. Nadodala je kako želi da se svaki 13. u mjesecu slavi kako marijanski dan u čast Ruže otajstvene. Objasnila je i značenje triju mačeva i triju ruža.

Prvi mač je napuštanje svećeničkih i redovničkih zvanja. Drugi mač su svećenici i redovnici koji žive u smrtnom grijehu. Treći mač su svećenici i redovnici koji su počinili Judinu izdaju i postali neprijatelji Crkve. Bijela ruža znači duh molitve. Crvena ruža znači duh zadovoljštine i spremnost na žrtvu, a zlatna ruža znači duh pokore.

Gospa se nastavila ukazivati Pierini i dalje, a za svoga sedmog ukazanja, 8. prosinca 1947., na veliki Marijin blagdan, ukazala joj se u župnoj crkvi usred mnoštva vjernika. Ukazala joj se na velikom bijelom stubištu, koje je s obje strane bilo ukrašeno bijelim, crvenim i žutim ružama. Smiješeći joj se, rekla je: „Ja sam Bezgrešno Začeće. Ja sam Marija milosti, tj. Puna milosti. Majka svog božanskog Sina Isusa Krista. Po svome dolasku ovdje u Montichiari želim da budem zazivana i štovana kako Rosa mystica, Ruža otajstvena.”

Nadodala je: „Želim da se svake godine, 8. prosinca oko podne, slavi sat milosti za cijeli svijet. Po ovoj će pobožnosti postići mnoge duhovne i tjelesne milosti. Naš Gospodin, moj božanski Sin Isus, iskazat će svoje preveliko milosrđe ukoliko dobri nastave moliti za svoju grešnu braću. Neka se, što je moguće prije, javi najvišem pastiru Katoličke Crkvi, papi Piju XII. Moja želja da ovaj sat milosti bude u cijelom svijetu obznanjen i proširen. Ako netko ne može posjetiti svoju srkvu, a moli u taj sat, i on će od mene primiti milosti. Tko ovdje, na ovim opekama, bude molio i prolio suze kajanja, naći će sigurne ljestve (za uspon u nebo) i od materinskog Srca primit će zaštitu i milosti.”

Tad je Gospa pokazala Pierini svoje Srce i sva je u punom sjaju rekla: „Gle ovo Srce, koje tako silno ljubi ljude, dok ga većina njih vrijeđaju porugama.” I nakon male stanke je nastavila: „Ako se dobri i zli jednodušno nađu u molitvi, oni će od ovoga Srca postići milosrđe i mir. Za sad su dobri već primili po meni milosrđe od Gospodina; ono je zadržalo veliki kazneni sud.” Smiješeći se nastavi: „Uskoro će se upoznati veličina ove ure milosti.”

Od tog se dana u Montichiariju pokrenula lavina čudesnih ozdravljenja i obraćenja, a po svijetu se proširila vijest o izvanrednoj molitvenoj pobožnosti, tj. o satu milosti. Ovo su zahtjevi blažene Djevice Marije za sat milosti:

  1. dan i vrijeme sata milosti, 8. prosinca, Blagdan Bezgrješnog Začeća, započinje u podne i traje do jedan sat popodne (jedan puni sat molitve)
  2. osoba može sat milosti moliti doma ili u Crkvi, ali mora otkloniti svaku rastresenost (ne odgovarati na telefon ili otvarati vrata ili činiti bilo što drugo, već se koncentrirati na sjedinjenje s Bogom u ovom satu molitve)
  3. započnite sat milosti moleći tri puta Psalam 51 raširenih ruku
  4. ostatak vremena sata milosti možete provesti u tišini razgovarajući s Bogom, razmatrajući Muku Kristovu ili moleći svetu krunicu, slaveći Boga na svoj način ili moleći vaše omiljele molite itd.

Gospa se nastavila ukazivati Pierini, posljednji put 1983. godine, osam godina prije Pierinine smrti. I danas, 30 godina nakon njezine smrti, u mjestima Montichiari i Fontanelle u kojima se Gospa ukazivala, događaju se čudesna obraćenja i ozdravljenja, plod moćnog Marijina zagovora.

 

Foto: Unsplash