VIDEO Više strahu ne robujem

Pjesma “Više strahu ne robujem” autorizirani je prepjev poznate pjesme “No longer slaves” koju u originalu izvodi Bethel, a koju je prepjevao Matej Galić i njegov slavljenički tim Yeshua.

Sam spot za pjesmu inspiriran je modelom molitve “Unbound”, tj. evangelizacijom srca kroz unutarnje ozdravljenje i oslobođenje. Autor “Unbound” modela, poznatijeg kod nas pod terminom “Oslobođeni”, je katolički spisatelj Neal Lozano.

Cilj molitve “Unbound” jest pomoći ljudima iskusiti oslobođenje u Isusu Kristu kako bi živjeli slobodni znajući da su ljubljena djeca nebeskog Oca. Kako Matej Živković, voditelj molitve, zna istaknuti: “Slikovito, to je antivirusni program koji nas čisti od svih virusa, od svih prepreka kako bismo mogli služiti svojoj svrsi, onome zbog čega smo i stvoreni. Ono što je važno spomenuti da je u Unboundu fokus jedino i samo na osobu. Unbound doslovno izgleda kao kava koja traje oko sat i pol – 90 % je razgovor, a 10 % se odnosi na samu molitvu.”

Priprema za ovu vrstu molitve i jedan od glavnih preduvjeta za pristup molitivi jest taj da se pročita knjiga „Oslobođeni“ Neala Lozana. Autor knjige kroz pet ključeva (odricanje, opraštanje, autoritet, vjera i pokajanje te Očev blagoslov) objašnjava na koji način moliti i doći do oslobođenja i pobijediti utjecaj Sotone u vlastitu životu.

Više o samoj molitvi možete pročitati ovdje: Molitva UNBOUND – „cjepivo“ za oprost iz dubine srca

Video spot Mateja Galića s fokusom na navedenu molitvu možete pogledati u nastavku.