Prošlo je već 6 godina od prve korizmene kampanje inicijative „40 dana za život – Hrvatska‟. Korizmena kampanja koja je danas započela već je 13. kampanja u nizu. U korizmi 2014. godine bdjelo se ispred samo jedne bolnice u samo jednome gradu, a ove korizme bdjet će se ispred rekordnih 37 mjesta bdjenja u čak 35 hrvatskih gradova!

U samo 6 godina radosna se vijest koju pronosi inicijativa proširila diljem Lijepe Naše, a širi se i dalje. Tako će se ove korizme u zajedničkoj molitvi za spas nerođene djece po prvi put priključiti dva nova grada – Labin i Samobor. Osim na službenim mjestima bdjenja, ove će se kampanje barem jednom bdjeti ispred svih bolnica s rodilištima i klinika u kojima je moguće izvršiti namjerni pobačaj, što ovu kampanju čini najvećom i cjelovitom.

Korizmena je kampanja započela danas, 26. veljače, na Čistu srijedu, a završava 5. travnja, na Cvjetnicu. Održava se pod geslom: „Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?“ (Jš 1, 8 – 9). Ove korizme pozvani smo da budemo hrabri za: nerođenu djecu, majke i očeve, medicinsko osoblje, sve ranjene pobačajem.

Kao i svake kampanje, i ove je kampanje odabrana tema te će se staviti poseban naglasak na novi program udruge „Hrvatska za Život“, a to je Iscjeljenje očeva srca. Održat će se niz tribina, čut će se svjedočanstva muškaraca koji nose ranu namjernog ili spontanog pobačaja ili smrti djeteta tijekom trudnoće ili neposredno nakon poroda.

„Želimo naglasiti da i muškarci nose ranu pobačaja, da i oni žale za svojim izgubljenim očinstvom. Zato smo ovu kampanju za zaštitnika izabrali sv. Josipa, Gospinog zaručnika i poočima Isusa Krista. Molit ćemo posebno sv. Josipa da zaštiti muškarce, očeve, djedove, da ih ohrabri, podigne za borbu za nerođene i bude im uzor, znajući iz iskustva da se mnogi pobačaji ne bi izvršili da su muškarci stali uz majku svog djeteta, bili joj podrška i obranili svoje dijete od smrti pobačajem‟, istaknuo je Ante Čaljkušić, predsjednik Inicijative.

Početak kampanje obilježit će se križnim putovima za nerođene koji će se održati u svim gradovima sudionicima. Posebnost ove kampanje bit će i Straža sv. Josipa, koja se do sada neformalno održavala u nekim gradovima, a sada će biti organizirana svake srijede po jedan sat. U tom satu, koji će gradovi sudionici kampanje sami odabrati, posebno su pozvani muškarci na stražu za nerođene i za njihove majke.

Zbog djelovanja Inicijative u Hrvatskoj dosad su spašena 64 dječja života, za koje se zna. Svoje rođendane, imendane, prve korake, zubiće, odlaske u vrtić imaju Roko, Vito, Petra, Antonija, Juraj i mnogi drugi dječaci i djevojčice koji su zalaganjem Inicijative spašeni od sigurne smrti. Vjerujem da će i ove kampanje naša prisutnost ispred bolnica, domova zdravlja i klinika ohrabriti neku majku da rodi. Vjerujem da će i ove kampanje zbog naše prisutnosti ispred mjesta na kojima se donose odluke o životu i smrti nerođenog života još više pasti broj namjernih pobačaja, a povećati se broj poroda, kako to i same statistike pokazuju iz godine u godinu. Vjerujem da će se i ove kampanje mnogi vjernici ohrabriti i po prvi put javno stati u obranu svoje nerođene braće i sestara u Kristu!‟, naglasio je za kraj Čaljkušić.