10 primjera nevjere u braku kojih možda niste ni svjesni

Preljub vam nije ni na pameti. Nikada to ne biste učinili. Volite svoga supružnika i nikada im to ne biste učinili. Međutim, možda niste ni svjesni nekih drugih načina kojima ste nevjerni. Ako se takva praksa nastavi, možete se naći na skliskom terenu koji vodi do nevjere i žaljenja kojeg nikada niste htjeli u životu.

Nevjera se obično prišulja iza leđa, sakrije se kao bezopasno i nevino ponašanje. Ako želite da vam brak izdrži i bude ispunjen srećom, trebali biste se konzultirati s ovim popisom i vidjeti jeste li postali žrtva nekog od ovih nevjernih ponašanja, piše Familyshare.

1. Flert

Možda tješite sami sebe da malo flerta i zabave s kolegom/kolegicom na poslu nije loše. Naposljetku, flert je zabava. Izbjegavajte ga kao kugu. To je opasno. Ako netko s vama flerta, ignorirajte to. Što spada pod kategoriju flertanja? Ovdje je jedno objašnjenje što je flert: „Ono obično uključuje govor i ponašanje na način koji sugerira nešto intimniji odnos od onog postojećeg, kroz pravila društvenog ponašanja, ali koja obično ne odobravaju izravno pokazivanje seksualnog interesa. To se može postići komuniciranjem zaigranosti i ironije… Govor tijela može uključivati dodirivanje kose, kontakt očima, kratko dodirivanje i slično.“

Oženjene se osobe nikada ne bi trebale upuštati u ovakvo ponašanje s ikim drugim osim supružnikom. To je nevjera u pravom smislu riječi i ne vodi ničemu dobrom. Onaj s kime flertujte možda će to shvatiti kao poziv na odnos kakav niste planirali.

2. Povjeravanje suprotnom spolu

Kada svoje brige izložite nekom tko je suprotnog spola, sebe postavljate u ranjiv položaj. To se možda čini bezopasno, ipak vam samo treba rame za plakanje. Ako imate problem, razgovarajte sa svojim supružnikom. To vam je najbolje rame za plakanje. Ako vam to ne funkcionira, povjerite se rođaku, svećeniku ili terapeutu. A ne nekome tko će to shvatiti kao demonstraciju intime. Iako tako ne počne, često tako završi. To je oblik nevjere.

3. Kada ste sami s drugom osobom

Ono što se čini kao nevin ručak s osobom suprotnog spola, ili kratki posjet njihovoj kući radi pića, bez supružnika, spada pod nevjerno ponašanje. Vi i druga osoba možda ćete reći „Hej, pa mi smo odrasli. Ništa se neće dogoditi.“ Pa, stvari se znaju dogoditi. To nije primjereno. Odite kući i vrijeme provodite sa svojim bračnim drugom.

4. Negativan govor o vašem bračnom drugu

Kada ste nekome pravi prijatelj ne govorite o njima loše iza njihovih leđa. Vaš je supružnik vama najbolji prijatelj i zadnja osoba o kojoj trebate govoriti negativno. Ako ste se posvađali s vašim bračnim drugom, riješite to između vas. Neka se vaš razgovor s drugima tiče onog pozitivnog kod vašeg supružnika. To znači biti vjernim. Ovdje je iznimka zlostavljanje. Ako se događa zlostavljanje, treba ga dojaviti bliskom prijatelju, savjetniku i policiji. Morate paziti na svoju sigurnost.

5. Čavrljanje na internetu s osobama suprotnog spola

Ako mislite da je ovo bezopasno, ponovno promislite. Možda tako počne, ali sigurno neće tako završiti. Neki su se upustili u kao nedužan razgovor sa bivšim dečkom ili djevojkom iz škole, ili čak strancem. Jedna stvar može voditi do druge, i prije nego trepnete, brak se nađe u krizi. Nemojte se upuštati u to, vi i vaša obitelj završit ćete u jadu i patnji.

6. Oblačenje kako biste privukli pozornost nekoga tko nije vaš bračni drug

Ako se oblačite da izgledate privlačno nekome drugom, morate provjeriti svoje motive. Ako se trudite izgledati privlačno nekome sa seksi odjećom napravili ste prvi korak k ponoru nevjere.

7. Pisanje osobnih i intimnih poruka drugima

Ako pišete pismo sućuti ili čestitku, ili kakvu drugu želju, neka to bude od vas i vašeg supružnika. Tada neće biti nesporazuma oko vaših namjera.

8. Ako niste voljni biti seksualno intimni sa svojim bračnim drugom

Biti vjernim svome supružniku znači da se predate njemu ili njoj, i uživate u intimnoj strani vašeg braka. Uzdržavanje od seksualne intime sa vašim supružnikom slabi brak i neće ga činiti ispunjenim. Ono stvara tugu i čak i sumnju. Biti vjernim supružnikom znači ispunjavati vaš dio dužnosti u nastojanju da ta veza bude predivna u svim svojim aspektima.

9. Stavljanje roditelja ispred supružnika

Vaš supružnik mora vam biti na prvom mjestu. Ako vam se dogodi nešto lijepo, poput promaknuća, trudnoće, ili neka druga dobra vijest, možda ćete biti u kušnji nazvati prvo roditelje i javiti im. Oduprite se. Neka vaš supružnik prvi čuje dobre vijesti, tek onda ih podijelite s drugima.

10. Stavljanje djece ispred supružnika

Djeca su važna. Oni su važni ljudi vašega života, ali nisu važniji od vašeg supružnika. Ako svoga supružnika gurnete s prijestolja u vašem životu, ne pokazujete mu/joj potpunu vjernost. Vaš par dolazi na prvo mjesto. To ne samo da učvršćuje vaš brak, nego i vašoj djeci daje sigurnost.

Usporedite svoje stanje s ovim točkama i osigurajte da ste 100 % vjerni svome supružniku. Tako ćete stvoriti istinski sretan i ispunjen brak.

 

Preuzeto uz dopuštenje sa stranice novizivot.net.

Foto: Unsplash