ČOVJEK KOJI JE PUŠIO BIBLIJU Potresna životna ispovijest bivšeg robijaša

„Čovjek koji je pušio Bibliju” još je jedna u nizu hit knjiga Naklade „Figulus”, u kojoj je prikazan život jednog robijaša prije i nakon što je spoznao Isusa Krista. Zanimljivo je to da Ga je spoznao u samici, ni manje ni više, nego pušeći Bibliju.

Život Wilhelma Buntza, autora knjige, bio je jedan veliki test izdržljivosti: kao dojenče rođena ga je majka napustila, a otac ga je otpremio u dom. Kao mladić skrivio je smrt jednog čovjeka. Maloljetnički zatvor, sudnica, uvjetna kazna – to je bio njegov životni put. Na sudu je njegov otac čak izjavio: „Nema ništa dobro u mojemu sinu, molim vas, uvedite opet smrtnu kaznu.“ Završio je u zatvoru, na 14 godina.

Wilhelm 1983. godine u samici poseže za Biblijom. Nakon što bi pročitao jednu stranicu, istrgnuo bi je iz korica i smotao si cigaretu. To je radio sve dok nije došao do Novog Zavjeta, kada ga je ono što je pročitao pogodilo ravno u srce: „Vjeran sam poput ljubećeg Oca.” Pitajući se je li to moguće, Wilhelm se odvažio na prvi korak u sasvim novom smjeru…

„Čovjek koji je pušio Bibliju” jest knjiga koja se čita u jednome dahu. Na svakoj je stranici autor ogolio svoju dušu i prikazao sebe kakav je bio, od najmanje dobi pa sve do danas. Ključni su momenti knjige upravo Wilhelmova kriminalna djela (150), ubojstvo nekoliko ljudi i boravak u zatvoru, ali i njegov odnos s majkom, a pogotovo s ocem.

Ovo je knjiga koja vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima jer na svakoj stranici cilja u srž stvari pitajući nas koliko naš odnos sa zemaljskim ocem utječe na naš odnos s nebeskim Ocem i jesmo li spremni oprostiti našim najbližima kako bismo zadobili nebeski mir, mir koji dolazi od samog Boga Oca. Ako želite pročitati knjigu o pokajanju i oproštenju, onda je ova autobiografija najbolja knjiga za vas.

Wilhelm Buntz je do mirovine u listopadu 2017. radio u Domu za slijepe u Freiburgu kao socijalni radnik. Oženjen je i otac je dvojice sinova. Ovaj bivši robijaš danas živi prema motu: „Hajdemo opustošiti pakao i naseliti nebo!”

Fascinantnu životnu priču Wilhelma Buntza pogledajte u nastavku: