Uskoro izlazi knjiga „Krunica i litanije za život u (pred)bračnoj čistoći“, prva takva knjiga na hrvatskom jeziku u čijoj je podlozi nauk Crkve o teologiji tijela i svetosti ljudske spolnosti. Autor knjige je Josip Matezović, dugogodišnji provoditelj programa za mlade naziva „Prava ljubav čeka“.

Sama knjiga u sebi sadrži jednu veliku novost u crkvenim krugovima i literaturi budući da ovakve molitvene obrasce koji se nalaze u knjizi do sada nismo imali. Knjiga u sebi sadrži, kao što joj i sam naslov govori, krunicu s otajstvima za život u (pred)bračnoj čistoći i litanije, svakodnevnu molitvu za život u čistoći te kao dodatak devetnicu i sedmodnevni izazov s prigodnim tekstovima i poticajima za sve one koji žele rasti u kreposti čistoće i svetosti.

Ono što je izrazito važno, za navedenu krunicu s otajstvima, litanije i svakodnevnu molitvu za čistoću dobiven je imprimatur Nadbiskupijskog ordinarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije. Navedeni molitveni obrasci koji se nalaze u ovoj knjizi mogu se u sklopu programa „Prava ljubav čeka“ predstaviti i ponuditi svim vjernicima koji žele rasti i sazrijevati, moliti i prikazivati svoj život, predbračne veze, zaručništvo i brak našem Gospodinu. Ova knjiga prva je takvog tipa u Hrvatskoj te je veliko osvježenje, poticaj i ohrabrenje svima onima koji žele rasti na putu čistoće.

Autor njezina sadržaja i molitvenih obrazaca je Josip Matezović, katolički vjeroučitelj, suprug i otac, ujedno osnivač i provoditelj programa „Prava ljubav čeka“. Ovo je njegova prva autorska knjiga kao rezultat osobne molitve, razmatranja i iskustva rada s mladima te u apostolatu za život.

Knjiga izlazi u nakladništvu udruge „Hrvatska za Život“, vodeće pro-life Udruge u Hrvatskoj, a sav prihod i donacije od knjiga idu za pomoć majkama, trudnicama i obiteljima kojima se pomaže u sklopu rada Udruge i inicijative „40 dana za život“ te kao pomoć svim drugim projektima koji djeluju unutar Udruge.

„Prava ljubav čeka“ je program za mlade i sve one koji žele saznati više o ljepoti predbračne čistoće, teologije tijela, katoličkog hodanja, ljudske spolnosti i katoličkog morala. Program se provodi po župama te je zamišljen kao dvodnevni program s bogatim sadržajem i katehezama. Moguće ga je organizirati u župi, gradu ili zajednici.

Knjiga se već sada može naručiti u prednarudžbama po promotivnoj cijeni preko e-mail adrese pravaljubavceka@gmail.com ili na broj mobitela 091/921-7211 (Josip). Za narudžbe većeg broja knjiga – prigodno kao dar krizmanicima, srednjoškolcima, studentima, zajednicama mladih ili bračnih parova postoji mogućnost grupnog popusta.

Više informacija o programu „Prava ljubav čeka“ možete naći na istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu, a možete pročitati i intervju sa samim autorom koji smo objavili na našem portalu.