Odazovite se na 5. ChestFest na kojem gostuje Matt Fradd

Povodom 150. rođendana Gilberta Keitha Chestertona, Hrvatski čestertonijanski klub 25. svibnja u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu s početkom u 10:30 sati organizira peti po redu Chestertonov festival.

Za geslo ChestFesta uzeta je Chestertonova misao kako su „rođendani proslava ideje života“ jer da ljudi nisu cijenili ovaj naš život kao predivan i vrijedan, „nikada uopće ne bi slavili svoje rođendane.”

Od predavača kao najzvučnije ime ističu Matta Fradda, vjerojatno najpoznatijeg katoličkog podcastera i voditelja iznimno popularne emisije „Pints with Aquinas“. Na Festu će se također priduržiti i: pro-life aktivist Stuart McCullough iz „The Catholic G. K. Chesterton Societyja“ koji će između ostalog posvjedočiti kako se po zagovoru G. K. Chestetona zatvorila barem jedna klinika za pobačaje u Engleskoj; Albert Bikaj, povjesničar i savjetnik zamjenika premjera Crne Gore; Valentino Findrik iz instituta IKRA, koji će govoriti logoterapijskim elementima u Chestertonovim djelima; te Nikola Bolšec, profesor filozofije, znanstvenik, pisac za djecu i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog čestertonijanskog kluba.

Kratke životopise predavača te naslove i sadržaj njihovih tema organizatori će donijeti u narednim tjednima na njihovoj web stranici www.gilbert.hr te na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Također napominju kako će na Festivalu biti mogućnst nabaviti majice i knjige u izdanju HČK-a Česternicije i Apostol Zdravog Razuma te prigodna izdanja nakladničke kuće Verbum.

Ulaz na ChestFest vol. 5 je slobodan.