Patricia Sandoval: ‘Iza 90 % pobačaja krije se muškarac koji nije preuzeo odgovornost’

Patricia Sandoval (1981.) američka je autorica i pro-life aktivistkinja, s potresnom životnom pričom, koju je nedavno podijelila s brojnom hrvatskom javnosti.

Jedno od njezinih gostovanja u Hrvatskoj bilo je na otvorenom susretu molitvene zajednice „Nanovo rođeni”, na kojem je posvjedočila o slomljenom roditeljskom domu, lošim vezama, tri pobačaja, posla u Planiranom roditeljstvu, najvećoj klinici za pobačaje (gdje joj je rečeno da nikad ne otkrije što je vidjela), ovisnosti o metamfetaminima i beskućništvu, ali i o izvanrednom i nadnaravnom trijumfu Božjeg milosrđa koje ju je nakon svega vratilo u naručje Majke Crkve.

U svom se gostovanju osobito dotakla kreposti čistoće, ali i pobačaja, koji su nerijetko rezultat ne pridržavanja te kreposti. Naglasila je i ulogu muškaraca koji bi, kad bi preuzeli odgovornost, sasvim sigurno spriječili i učinili nemogućim velik broj pobačaja.

„Kad sam rekla svome dečku da sam trudna, bio je oduševljen. Rekao je da će me čuvati, štititi i preuzeti odgovornost za mene i za naše dijete. Kad muškarac preuzme odgovornost za svoja djela, osobito kod zaštite svoje žene, djece i obitelji, on ima moć spasiti dijete od pobačaja”, istaknula je Patricia.

„Mislimo da je pobačaj samo žensko pitanje i da samo žene imaju iskustvo pobačaja, no mogu vam reći da je danas više muškaraca koji su uplašeni da budu očevi, nego žena koje se boje da postanu majke. Prema statistikama, 90 % muškaraca prisiljava žene na pobačaj ili ih ostavlja da same donesu odluku. Svim svojim srcem vjerujem da, kad bi muškarci bili poput sv. Josipa, pobačaj ne bi postojao”, kazala je.

U nastavku pogledajte čitavo svjedočanstvo Patricije Sandoval: