Od 9. listopada kreće promocija hit knjige Neplanirano autorice Abby Johnson u izdanju nakladne kuće Verbum, a u suradnji s inicijativom ’40 dana za život’. U ovoj autobiografskoj knjizi autorica opisuje kako je odstupila sa svojega položaja ravnateljice klinike za pobačaje nakon što je prvi put vlastitim očima prisustvovala pobačaju. Zbog tog se strašnog iskustva nakon punih osam godina rada u klinici za pobačaje pridružila protivnicima pobačaja koji su se molili pred ogradom njene klinike u sklopu inicijative ‘40 dana za život’.

Nedugo nakon što je dala otkaz na mjestu ravnateljice klinike Planiranoga roditeljstva (Planned Parenthood) poznate po pobačajima, Abby Johnson je napisala i svoju potresnu životnu ispovijest, koja je ubrzo nakon objavljivanja postala međunarodni bestseler i po kojoj je ove godine snimljen i vrlo uspješan igrani film. Kako sama autorica kaže: ‘Ono što sam godinama govorila ljudima, što sam vjerovala, podučavala i zastupala, sve je to laž. Što bi bilo da sam znala istinu i da sam je govorila svim tim ženama?’ Abby Johnson je prije bila u prvim redovima pro-choice aktivista, a sada je gorljiva zagovornica života.

Promocija knjige započinje u Zagrebu, 9. listopada, u 19.30 sati u dvorani Vijenac (Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29 A), a na njoj će sudjelovati, uz Petra Baltu, glavnog urednika nakladne kuće Verbum, dr. Ivan Zmijanović, šibenski ginekolog s prizivom savjesti, koji će knjizi pristupiti iz vlastitog iskustva, i Ante Čaljkušić, predsjednik inicijative ‘40 dana za život’.

‘Knjiga je šokantna, potresna, dirljiva, radosna i daje nadu da pobačaj nema zadnju riječ! Ovo je knjiga koju svi trebaju pročitati, jer govori istinu činjenično, a s puno iskrenih osjećaja’, ističe Čaljkušić. Knjigu preporuča i don Damir Stojić, koji o njoj kaže ovo: ‘Zbog ove knjige i svjedočanstva Abby Johnson, stotine medicinskih djelatnika prestalo je raditi u industriji pobačaja. Zato ovu knjigu pisanu u dijaloškom tonu preporučujem liječnicima, medicinskim sestrama, studentima medicine, profesorima i učenicima medicinskih škola.’

Nakon zagrebačke promocije slijedi promocija knjige u ostala 32 grada u kojima djeluje inicijativa ’40 dana za život’. Za detaljan raspored promocija kliknite na poveznicu: http://40danazazivot.com/2019/10/02/promocija-hit-knjige-neplanirano-diljem-hrvatske/.

#Neplanirano #AbbyJohnson #40danazaživot