Naš blaženik, kardinal Alojzije Stepinac, bio je itekako svjestan zla. Evo dviju molitava protiv Zloga koje je on molio svakoga dana i preporučivao drugima.

Molitva sv. Mihaelu Arkanđelu

Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon. Neka mu zapovijedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge zle duhove, koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom jakošću u pakao strovali. Amen.

Molitva zaštite od Zloga

† U ime Boga Oca,

† U ime Boga Sina,

† U ime Boga Duha Svetoga,

† U ime Isusa Krista jedinoga Gospodara i Spasitelja našega,

† U ime preblažene Djevice Marije Njegove i naše Majke:

zapovijedam ti, Sotono, i svaki oholi, lakomi i bludni duše, duše srdžbe, mržnje i svake zle volje; duše tjeskobe, straha, malodušnosti i očaja; duše laži, prijevare, zavisti i ljubomore i svakog drugog zla, da odstupiš od mene (od ove kuće, od moje obitelji, od ovog skupa, od ove zajednice, od moje župe, od moje biskupije, od moga naroda, od te i te (ime) osobe, od cijeloga svijeta, itd.) i dadeš mjesto Duhu Svetomu Utješitelju! (križajući se križem † na sve četiri strane): Evo križa Gospodnjega, bježite stranke protivnikove, pobijedio je lav iz plemena Judina, korijen Davidov, aleluja!

(i poljubi Križ)