SVETA KRUNICA Knjiga koju jednostavno morate imati u osobnoj biblioteci

Premda je listopad, Marijin mjesec, iza nas, krunicu i dalje možemo moliti, tj. ona nije rezervirana samo za listopadske i svibanjske pobožnosti.

U tome nam može pomoći vrijedna knjiga „Sveta krunica. Sedam načina razmatranja o otajstvima“ koja je nedavno izašla iz tiska u nakladi Novena, a u uredništvu Sanje Pešorde.

„Sveta krunica. Sedam načina razmatranja o otajstvima“ knjiga je koja blago mudrosti o molitvi krunice sažima kako bi nam uvijek mogla biti nadohvat ruke kao poticaj za početak molitve, ali i za dublje uranjanje u taj spasonosni izvor. Zbog toga bi ova knjiga trebala biti obvezna knjiga u domu svake katoličke obitelji.

Sv. Terezija Avilska svojedobno je o krunici rekla: „Po krunici možemo postići sve. Po dražesnoj usporedbi, krunica je dugi lanac koji povezuje nebo i zemlju. Jedan njezin kraj je u našim rukama, a drugi u rukama blažene Djevice. Dok god je ljudi mole, Bog ne može napustiti svijet jer ta molitva duboko dira Njegovo Srce.”

Osvrte na ovo važno djelo napisali su: don Josip Mužić, Davor Dijanović, Karolina Vidović Krišto, Vid Milković, Robert Dumančić, Jasna Rajn i Nikolina Nakić. Davor Dijanović, novinar i publicist, o knjizi je rekao sljedeće:

„Sveta krunica, u vremenima u kojima živimo, jedno je od najvažnijih sredstava spasenja, a o njezinoj snazi svjedoči činjenica da su ju molili brojni svetci. Svima koji će moliti krunicu Blažena Djevica Marija obećala je posebnu zaštitu i obilje milosti. Sveta krunica satkana je od temeljnih molitava naše katoličke vjere i predstavlja sigurni put do Boga i spasenja. Knjiga Sveta Krunica: Sedam načina razmatranja o otajstvima svete krunice vrijedan je književni prilog koji nam objašnjava porijeklo krunice, tumači njezina otajstava i daje zaokruženi pogled na ovaj iznimno važan dio vjerničkoga života i mnogima omiljenu pobožnost koju je papa Hadrijan VI. nazvao ‘bičevanjem đavla’. Knjiga koja je pred vama zaslužuje mjesto u privatnoj knjižnici svakoga katoličkog vjernika.“

Knjigu možete naručiti pomoću ove poveznice.