Veseljko Kralj: Duhovni boj na koljenima

Dana 18. i 19. lipnja 2022., u zagrebačkom hotelu „International”, održana je 3. konferencija katoličkih muškaraca „Budi muškarac”, na kojoj je Veseljko Kralj, angažirani laik, suprug i otac sedmero djece, progovorio na temu duhovnog boja.

Veseljko Kralj, koji je ujedno i voditelj bratstva „Muževi katolici”, napomenuo je kako se mi, kao kršćani, svakog dana nalazimo u duhovnom boju, a da bismo se mogli obraniti od neprijateljevih napada, dano nam je određeno naoružanje koje bismo trebali koristiti, među kojima su: sakramenti, klanjanje pred Presvetim, Sveto pismo, sv. krunica i post.

„Bog te poziva danas, dragi brate, da se ohrabriš i odvažiš, zaista odlučiš biti postojan vojnik pod Kristovom zastavom, uzmeš oružje koje ti Bog nudi i da se koristiš njime u borbi protiv Sotone koji je tvoj glavni neprijatelj”, naglasio je Veseljko, dodavši kako je u njegovu bratstvu izražena ljubav prema Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu kojem se klanjaju jednom mjesečno, na temelju čega Bog čini čuda u našem narodu.

Veseljkovo čitavo izlaganje s konferencije možete pogledati ovdje: