vlč. Siniša Pucić: Što te ne ubije, to te ojača

Donosimo ovdje osvrt vlč. Siniše Pucića na poraz i ispadanje naše nogometne reprezentacije s europskog natjecanja u Njemačkoj. Osvrt je objavljen na njegovom FB profilu, a ovdje ga donosimo u cijelosti.

„1998. je Ćiro odveo Vatrene do svjetske bronce s Bobanom, Šukerom, Prosinečkim… Dvije godine poslije, s gotovo istom ekipom, nisu se ni plasirali na Euro. 2002. Hrvatska nije prošla skupinu, a u zaborav idu i Euro 2004. i Svjetsko 2006.

I onda nam se dogodi Turska u 1/4 finalu 2008. kada u 119. minuti imamo polufinale, a minutu kasnije Senturk nas ubija u pojam svojim golom. Na toj utakmici golobradi Luka Modrić je asistirao Klasniću za gol. Ta bol zbog poraza ojačala je Bilićeve “bebe” – Modrića, Rakitića, Ćorluku… da 10 godina poslije pod palicom Dalića dođu do svjetskog srebra, a onda i 2022. do nove svjetske bronce.

Ovo bolno prizemljenje, na isti način kroz golove u zadnjim trenutcima, dat će novu snagu “bebama” poput Sučića, Baturine, Pongračića… da nam i ubuduće donesu mnogo radosti, kad se ne budemo nadali.

A Luka? On će i dalje biti tu, njegove suze i ljubav prema Hrvatskoj bit će putokaz budućim Vatrenima kako se gine za jedinu Domovinu.”

Foto: Unsplash