„Hvala Ti, Kriste‟ – nova studijska pjesma Josipa Ćulumovića

Nedavno je izašla nova studijska pjesma Josipa Ćulumovića „Hvala Ti, Kriste‟, koju je otpjevao sa svojim prijateljima Zvonkom Palićem Jonathanom (autorom teksta i glazbe za pjesmu) i Terezom Glasnović, a koja najavljuje album prvijenac Josipa Ćulumovića.

Zvonko Palić Jonathan o samoj je pjesmi rekao sljedeće: „Prva reakcija moga brata Josipa Ćulumovića na složene slajdove sa slikama na kojima smo zajedno on, Tereza i ja, bila je pravo iznenađenje – da imamo toliko puno zajedničkih slika. Ta činjenica samo je potvrda koliko Bog djeluje kroz nas i po nama, a da često nismo toga ni svjesni, što je zapravo i dobro da nismo, da se ne uzoholimo i da sebi ne pripisujemo zasluge. Zapravo je bitno biti Bogu otvoren i uvijek na raspolaganju, a sve ostalo je Njegov posao.

U posljednje tri godine otkako djelujemo zajedno pod imenom ”Djeca milosrdnog Oca”, Gospodin Isus nas je pozivao i slao mnogoj braći i sestrama na mnoga mjesta. Mičemo se polako, ali sigurno s Gospodinom i to je sigurno dobar put. Gospodin nam daje da činimo malene stvari, taman tolike da se ne pretrpamo i da ne zablokiramo. Tako smo došli do zaključka da ne moramo pod svaku cijenu raditi nekakav spot kako bismo posvjedočili Uskrsnu Radost u ovim Danima kada slavimo blagdan Svih Svetih i Dušni dan, jer su upravo te naše spontane slike, takve kakve jesu bez uljepšavanja i dodatnih efekata, koje oslikavaju naše svakodnevno zajedništvo najjače svjedočanstvo Božje Ljubavi i Njegova Uskrsnuća.‟

S ovom novom pjesmom Josipa Ćulumovića „Hvala Ti, Kriste”, koju je u cijelosti aranžirao i posložio Josip Šuker, u čijem su je studiju snimali, najavljuju i jedan cijeli novi duhovni album, zapravo album prvijenac Josipa Ćulumovića, na kojem svi zajedno predano već mjesecima rade u glazbenoj radionici Ivana Škunce.

„Bit će to, vjerujem, jedno veliko iznenađenje koje Gospodin Isus priprema za mnoga srca‟, istaknuo je Zvonko Palić.

Na suradnju sa Zvonkom Palićem i Terezijom Glasnović, koja je urodila ovom pjesmom i nadolazećim albumom, osvrnuo se i Josip Ćulumović:

„Neizmjerno sam Gospodinu zahvalan na daru zajedništva, jedinstva u našoj Crkvi. Naša katolička, sveopća Crkva otvorena je za sve ljude dobre volje i želje za pravednošću, ljubavlju i dobrotom. To su prije nas pokazali i dokazali oni koje je naša sveta Crkva Katolička proglasila svetima. Uskoro, za koji dan slavimo njihov blagdan Svih Svetih te odmah i dan kasnije Dušni dan, dan svetih duša koje još čekaju ulazak u nebesku slavu. Pjevajući jednu novu pjesmu u zajedništvu s mojim dragim prijateljima prekrasno kažu stihovi pjesme:

Ti si pripravio Rajske dvore svakom koji pere halje svoje

I svima koji Te se ne postide kad svijet odbaci ih zbog Tebe, Isuse.

To su oni koji dođoše iz nevolje velike,

koji su pobijedili zloga Krvlju Jaganjčevom i riječju svoga svjedočanstva,

kako nam govori Knjiga Otkrivenja.

 

I još jedan prekrasan dio pjesme „Hvala Ti, Kriste‟ kaže:

 

Ti si Ocu dao obećanje i umro kao zrno pšenice

Da na Uskrs nada nikne na licu ove suzne doline.

 

Cilj svetosti i vrhunac naše vjere je Uskrsnuće i potpuno zajedništvo s našim Gospodinom Isusom Kristom, Ocem nebeskim i Duhom Svetim u zajedništvu i jedinstvu sa svim svetima u nebu. Molimo, dragi moji prijatelji, za tu milost zajedništva već ovdje na zemlji, a onda kao nagradu i u nebeskoj radosti i slavlju koje nikada neće prestati‟, zaključio je Josip Ćulumović.

Video spot „Hvala Ti, Kriste‟ možete pogledati i poslušati ovdje: