Chris Stone iz Queenslanda u Australiji postao je otac prije 4 mjeseca po prvi put. Dok se njegova žena snalazila u novoj ulozi majke zahvaljujući mnogim online grupama za žene u kojima je mogla naći ili pitati za savjet, Chris nije znao otkuda početi jer grupa za očeve tada uopće nije bilo. Nezadovoljan tom činjenicom, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i otvorio prvu grupu za očeve po imenu ”Who’s Your Daddy?”.

Grupa je odjeknula na internetu i u samo tjedan dana pridružilo joj se stotine očeva diljem svijeta koji spremno dijele svoje iskustvo očinstva: od porođaja, najboljih pelena, ali i auta za višečlanu obitelj. Kako Chris ističe, u grupi ne postoje glupa pitanja i svaki je savjet dobrodošao. Očevi okupljeni u grupi saznali su kako nisu bili jedini pitajući se kako pristupiti podizanju novorođenog djeteta i kako se nositi s postporođajnom depresijom, bilo svojom, bilo svoje partnerice.

Naime, prema istraživanjima, čak 10 % australskih muškaraca boluje od postporođajne depresije, a taj je postotak još i veći ako i partnerica boluje od postporođajne depresije. Zbog toga je ova grupa odlično rješenje kako očeve upoznati sa svim čarima roditeljstva.
„Vremena su se promijenila i otac je sada angažiraniji u odgoju djeteta. Stoga grupa poput ove čini veliku razliku‟, zaključio je Chris, otac četveromjesečnog Freddyja.

Queensland father creates group for first time Dads

A Queensland dad, fed up with the lack of support for first time fathers has taken matters into his own hands.He's created a group just for Dads, where everything from birthing to the best nappies is open for discussion.www.7NEWS.com.au#7NEWS

Objavljuje 7NEWS Townsville u Utorak, 7. srpnja 2020.

 

Foto: Pixabay