„Ovo činite meni na spomen‟ – Isusove su riječi koje nas potiču da svakog dana sudjelujemo u euharistiji, u događaju tijekom kojeg se spajaju nebo i zemlja, premda nismo toga uopće svjesni.

Samo nam Sveto pismo i Katekizam Katoličke Crkve govore o uzvišenosti sv. mise, a mnogi nam sveci i mistici donose detaljan opis spomena na Isusovu žrtvu na križu.

„Kad se slavi euharistija, svetište je ispunjeno bezbrojnim anđelima koji se klanjaju božanskoj žrtvi na oltaru‟, opisuje sv. Ivan Zlatousti, a sv. Franjo Asiški naglašava: „Čovjek bi trebao drhtati, svijet bi se trebao tresti, cijelo nebo bi trebalo biti duboko dirnuto kada se pojavi Sin Božji na oltaru u rukama svećenika.‟

Potaknut ovim i mnogim drugim opisima, Branden J. Stanley, višestruko nagrađivani redatelj, snimio je kratak film koji prikazuje upravo duhovnu dimenziju sv. mise, čineći nas svjesnim na prisutnost naših anđela, korove drugih anđela, svetaca, Boga Oca i samoga Isusa Krista na oltaru za vrijeme sv. mise.

Nakon što pogledate ovaj kratak film, vaš pogled na sv. misu, koja je Božji dar nama ljudima, neće ostati isti.

„Nema ništa veće od euharistije. Kad bi Bog imao nešto dragocjenije, onda bi nam On to i dao‟, zaključio je sv. Ivan Maria Vianney, a ovaj moćan film to i dokazuje.